18-19 | Drie goeie redenen om naar Furioso te komen

Het is bijna tijd om je kaartjes voor volgend seizoen aan te kopen. Ben je nog op zoek naar een bijzondere balletvoorstelling? We geven je drie redenen waarom je met 'Furioso' een klepper van formaat beet hebt!

1) Drie meesterwerken op één avond

Je zult nog weinig kansen krijgen om nog eens in je leven zoveel meesterwerken te zien op één avond, van choreografen die de balletwereld voorgoed veranderden...

Zo is Jeanne Brabants de oprichtster van Ballet Vlaanderen, werd het spannende Furioso van Meryl Tankard wereldberoemd en is Trisha Brown een van de grootste spilfiguren uit de 20ste-eeuwe dansgeschiedenis.

2) De passie springt ervan af

Het titelstuk Furioso werd bij zijn ontstaan in 1993 in één klap wereldberoemd, omdat de choreografie voor een groot stuk aan touwen in de lucht wordt uitgevoerd. Een nooit geziene fysieke performance die de dansers tot het uiterste drijft. 

Furioso is vurig en passioneel danstheater over het aanwakkeren van de hartstocht tussen man en vrouw. Krijgt u het al warm?

'Furioso' door de Meryl Tankard Company in 1993

Furioso, Meryl Tankard Australian Dance Theatre | Beeld: © Regis Lansac

Jeanne Brabants laat de andere kant van de medaile zien. De intieme pas-de-deux handelt over een koppel dat uit elkaar gegroeid is. De bewegingstaal van Dialoog beeldt perfect uit hoe man en vrouw opnieuw toenadering zoeken tot elkaar in een hartstochtelijk spel van aantrekken en afstoten. 

3) De legende Trisha Brown

Trisha Brown, die in Furioso haar Twelve Ton Rose brengt, is een van de toonaangevende figuren in de dans van de 20ste eeuw. Toen de choreografe Trisha Brown stierf in 2017, had de New York Times dit over haar te vertellen: 

Few dance inventors have so combined the cerebral and sensuous sides of dance as Ms. Brown did, and few have been as influential. Her choreography, showcased primarily in New York, helped shape generations of modern dance creators into the 21st century.

'Twelve Ton Rose' door de Trisha Brown Dance Company

Nog argumenten nodig?

Dat dachten we al! Je kan Furioso zien in de Opera in Gent van 19 tot 22 december. Koop je kaartjes hieronder!