Ballet Vlaanderen genoemd in Critics' Choice Dance Europe

Dance Europe publiceerde deze week haar hoogtepunten uit balletseizoen 2017-2018, en daarbij werd Ballet Vlaanderen meermaals genoemd.

Principal Nancy Osbaldeston wordt in Dance Europe opgenomen in de lijst ‘Outstanding Performance by a Female Dancer’ voor haar rol als Marguerite in Faust van Jean-Christophe Maillot dat vorig seizoen voor uitverkochte zalen speelde. Nancy bereidt zich momenteel voor op de titelrol in Akram Khan’s Giselle dat op 16 oktober in première gaat in Opera Gent.

Ze krijgt in dezelfde categorie gezelschap van eerste solist Juliet Burnett voor haar danspartij in The Heart of August...Continued van Edouard Lock die wordt omschreven als ‘Intens, wild en mooi’.

Bij de ‘Outstanding Performance by a Male Dancer’ vinden we voormalig half-solist Juliano Nunez terug die voor maar liefst drie producties uitgeroepen wordt tot beste danser: In the Heart of August...Continued, Kaash van Akram Khan en Workwithinwork van William Forsythe. ‘Lenig, verwilderd en fel en in Forsyth gek en hoekig,’ klinkt het.

De producties Faust van Jean-Christophe Maillot en Selon Désir van Andonis Foniadakis worden genoemd als ‘Best premieres’ van vorig seizoen.

Opmerkelijk is ook dat solist Shelby Williams geprezen wordt voor haar Instagram account: The Biscuit Ballerina. Als haar alter ego The Biscuit Ballerina kijkt Williams met heel veel humor naar de balletwereld en toont ze op een liefdevolle manier de fouten die vele dansers maken. ‘Een inspirerende en amusante kijk op dansers die gaan voor de perfectie,’ prijst men het project.


Lees ook: