Dansers en dieren: twee poten op één buik

Op deze Werelddierendag draaien we de spotlight voor één keer - en maar voor even, wees gerust - weg van onze dansers, en maken we het podium vrij voor Gus, Kuma en hun collega-huisdieren. Want dansers en huisdieren - dat blijkt een winnende combinatie te zijn.

Zo bracht Zoë Ashe-Brown, die sinds deze zomer bij ons balletgezelschap danst, Gus mee uit Duitsland. Gus is een fijnproever: kaas is een van zijn favoriete snacks. Maar ook Gus heeft zijn guilty pleasures: hij waagde zich ooit aan een hele verjaardagstaart voor twaalf personen. Bad dog! 

Solist Sébastien Tassin is dan weer een cat person: hij heeft zijn hart verloren aan Dayita, zijn tienjarige Siamese cat. Dayita is heel erg sociaal en reist geregeld mee op de trein.

Kuma, half husky, half border collie en de hond van dansers James Waddell en Aiko Tanaka wordt volgende maand één jaar oud. Ook Brent Daneels en Lara Fransen hebben een hondje: Saké, vijf maand oud, voert blijkbaar soms levendige gesprekken met zijn eigen spiegelbeeld. 

Vreemde eend (?) in de bijt is Gary Lecoutre, die met Pipo en Pipa twee kanaries in huis heeft. Soms verzorgen ze Gary op een mini-concertje als hij 's avonds thuiskomt. Wie kan dat zeggen?


Lees meer over onze dansers: