Beluister de podcast 'De stemmen'

In ieders leven schuilt een opera. 'De stemmen' gaat ernaar op zoek. Elke aflevering van deze gloednieuwe podcast bundelt persoonlijke verhalen rond één tijdloos thema dat de kunsten en het leven betekenis geeft. Om de zeven weken verschijnt een nieuwe aflevering op deze pagina. Abonneer je via je favoriete podcast-app, zo krijg je automatisch een melding bij een nieuwe aflevering!


Aflevering 2: Omkijken

Orpheus daalde in de onderwereld af om zijn geliefde Eurydice te redden. Dat lieten de goden hem toe, op één voorwaarde: op de terugweg mocht hij niet naar haar omkijken. De afloop laat zich raden... Jeroen Brouwers interpreteert Orpheus' omkijken als een vorm van herinnering. Door zich het verleden te herinneren, verloor de dichter-zanger zijn geliefde opnieuw. Omkijken naar het verleden, zo schrijft Brouwers, is dus niet zo'n goed idee. Maar wat als dat verleden zit opgeslagen in je lichaam? In je spieren, zoals bij Dolly Bing Bing, of in je botten, zoals bij Tom De Jager? Dit zijn twee verhalen van mensen die terugblikken op een verleden dat ze nog elke dag met zich meedragen. 

Aflevering 1: Veranderingen

Veranderingen, we zitten er al een hele tijd middenin. Dit zijn drie verhalen van mensen die elk hun eigen metamorfose doormaken. Een jongen die plots letterlijk een toontje lager zingt. Een violiste die het roer omgooit na een bevreemdende ervaring. En iemand wiens kleurrijke leven leest als een aaneenschakeling van metamorfoses, maar die in wezen nooit veranderde.

Eerste hulp bij podcasts

Heb je nog nooit (van) een podcast gehoord? Wij leggen je haarfijn uit wat een podcast is - en hoe je die het best kunt beluisteren.

Ik wil meer uitleg over podcasts

Wie is De stemmen?

De stemmen is een podcast van Opera Ballet Vlaanderen. 

Sound design: Maarten Buyl | Concept & host: Katharina Smets | Hoofdredacteur: Katherina Lindekens | Producenten: Annelien De Rycke en Noemi Suarez Sanchez | Redactie: Ilse Degryse, Wilfried Eetezonne, Claïs Lemmens, Joren Sanders en Tom Swaak | Adviseur: Randy Vermeulen | Design: Sang Vandenbosch

 

De stemmen is trots lid te zijn van het podcastgezelschap Luyster.