18-19 | Dit is waarom ook jij naar La Juive komt

Ons volgend seizoen 2018-2019 is gelanceerd en het is bijna tijd om je kaartjes te kopen. We zetten voor jou elke productie even in de kijker en vertellen je waarom ook jij naar La Juive zou moeten komen. Heb je nog vrienden die je over de streep wil trekken? Met deze argumenten help je zelfs de eeuwige twijfelaars zo aan een kaartje!

1. Je bent niet bang van een beetje controverse

Zwaarbewapende politieagenten in het gebouw, afgezette straten, strenge controles van het publiek… Toen deze productie van regisseur Peter Konwitschny in 2015 in première ging, was de spanning te snijden. De Gentse opera leek net een versterkte burcht door de extra veiligheidsmaatregelen die toen werden genomen.

De buitenlandse pers vroeg zich zelfs af of dit ‘theater’ een onderdeel van de voorstelling was. Een bewijs dat de opera, een voorstelling over de relatie tussen een Joodse vrouw en een christelijke man, nog steeds een gevoelige snaar raakt.

2. Je vertrouwt de recensies

'La Juive' ontving in 2015 de FAUST-prijs voor beste productie van dat seizoen en werd nationaal en internationaal geroemd als een schitterende voorstelling. Vooral de gebalde en originele interpretatie van Peter Konwitschny viel in de smaak. Een kleine bloemlezing:

'La Juive' maakt ook zonder incidenten indruk

Konwitschny zet deze weerzinwekkende explosie van intolerantie urenlang op scherp

Production brillante et engagée

Politieke opera’ bruskeert niet maar charmeert des te meer

3. Het ziet er gewoon geweldig uit!

Het oog wil ook wat en wat dat betreft zit je bij La Juive zeker goed! Je kan het decor en de kostuums bewonderen in de trailer voor ‘La Juive’ uit 2015:


Nog argumenten nodig?

Dat dachten we al!  Je kan La Juive volgend seizoen bewonderen van 10 tot 21 maart 2019 in Antwerpen en van 29 maart tot 6 april in Gent. Blijf op de hoogte van de ticketverkoop van La Juive en meld je hier aan: 

Lees ook