Leer opera en ballet kennen tijdens onze intromaanden

Ben je benieuwd naar ballet? Sta je open voor opera? Dan zijn de intromaanden van Opera Ballet Vlaanderen iets voor jou. In maart en april staan er met het ballet JOY en de opera La Juive twee voorstellingen op het programma die ideaal zijn voor een eerste kennismaking. Welkom!


Je eerste opera: La Juive

Op zoek naar een goede opera om mee te starten? La Juive maakt dit jaar zijn terugkeer na een glorieuze speelreeks in 2015, waarin het de prijs voor beste regie van het jaar in de wacht sleepte. Het is dan ook niet voor niets een van de meest succesvolle operavoorstellingen in de geschiedenis. 

Het verhaal, over de tragische lotgevallen van de Joodse Rachel en haar vader Eléazar, laat niemand onberoerd. Tel daarbij de meeslepende muziek van Jacques Fromental Halévy, een regisseur met een heldere blik, de prachtige koorscènes... Redenen te over waarom dit de ideale opera is voor een eerste bezoek!

Meer over La Juive

Koop je kaartjes voor La Juive


Je eerste ballet: JOY

JOY is een balletavond op z’n best. Je krijgt twee prachtige stukken van Zweedse topchoreografen voorgeschoteld, die je zonder twijfel goedgemutst terug naar huis sturen. Alexander Ekman maakte met JOY een voorstelling over het plezier van het dansen, waarbij hij de input van de dansers zelf bijzonder belangrijk vindt. 

B.R.I.S.A. van Johan Inger begint met een klein briesje, maar met bladblazers en haardrogers wekken de dansers een heuse storm op! Een avond die bruist van de energie, met een soundtrack om van te smullen.

Meer over JOY

Koop je kaartjes voor JOY