Opera Vlaanderen wint award voor Best Opera Company

Opera Vlaanderen heeft de International Opera Award voor Best Opera Company gewonnen. Het was de vierde keer dat Opera Vlaanderen genomineerd was in deze categorie. “Een grote eer en een bekroning van tien jaar hard werken,” reageert artistiek directeur Aviel Cahn.

De andere genomineerden waren nochtans niet van de minsten: Opéra national de Paris, Theater an der Wien, Houston Grand Opera, Deutsche Oper am Rhein en Gothenburg Opera maakten ook kans op de award, maar Opera Vlaanderen ging uiteindelijk met de eer lopen. 

Artistiek directeur Aviel Cahn nam de prijs in ontvangst:  

“Een grote eer en het resultaat van tien jaar hard werken door iedereen die bij ons huis betrokken is. Voor en achter de schermen, in de kantoren en de ateliers. Het is ook vooral een award voor hen. Deze award onderstreept nogmaals dat Opera Vlaanderen meespeelt aan de internationale top juist omdat we opera op een spannende en relevante, actuele manier brengen. Hopelijk inspireert deze prijs iedereen die net als wij geloven in de toekomst van het genre opera.”

Voor Aviel Cahn is het bovendien een mooi afscheidscadeau. Hij vertrekt na dit seizoen naar Genève waar hij algemeen directeur wordt van Le grand théâtre de Genève.

Over zijn directeurschap bij Opera Vlaanderen verscheen recent het boek Opera Out of the Box bij Stockmans Art Books.

Het boek 'Opera Out of The Box' over het directeurschap van Aviel Cahn bij Opera Vlaanderen

Het boek 'Opera Out of The Box' over het directeurschap van Aviel Cahn bij Opera Vlaanderen. 

Opera Vlaanderen is een welkome gast op de International Opera Awards, In het verleden werden Koor en het Symfonisch Orkest al regelmatig genomineerd en in 2014 won het huis een Award for Best Wagner Anniversary Production met Parsifal van Richard Wagner in een regie van Tatjana Gürbaca

Vier mee: 19% korting op alle opera's

Zo'n geweldig nieuws vieren we graag samen met jou. Met de code 'AWARD19' krijg je daarom 19% korting op de laatste opera's van ons huidige seizoen:

  • Les Bienveillantes: de ophefmakende wereldcreatie die momenteel in onze zalen te zien is. 
     
  • Macbeth: het meest demonische werk van Verdi door de ogen van succesregisseur Michael Thalheimer.

Deze code is geldig voor bestellingen t.e.m. 12 mei en voor maximaal 4 tickets.  

    Lees meer over Opera Vlaanderen