Seizoen 2018-2019: Vergankelijkheid

De vloer van Opera Ballet Vlaanderen krijgt het zwaar te verduren volgend seizoen: onder meer theatercollectief FC Bergman, sterchoreografen Benjamin Millepied en Akram Khan en schandaalregisseur Calixto Bieito zullen er voet op zetten. Onder het thema 'Vergankelijkheid' krijg je van ons dit jaar zeven opera's, zes balletten, drie concerten en nog veel meer voorgeschoteld. De beelden van dit seizoen zijn afkomstig van video-kunstenaar Hans Op de Beeck.

Hoogtepunten uit het seizoen 2018-2019

  • Na het indrukwekkende Kaash brengt Ballet Vlaanderen van choreograaf Akram Khan zijn Giselle. Akram Khan brengt geen idyllische lezing, maar wel een die ons raakt. Een verhaal waar miljoenen vluchtelingen en gastarbeiders zich in kunnen herkennen.

  • Met de Franse choreograaf Benjamin Millepied haalt Cherkaoui een van de meest gerenommeerde hedendaagse balletchoreografen in huis. Zijn eerste avondvullende ballet, dat Millepied speciaal voor Ballet Vlaanderen maakt,heeft als werktitel Bach Studies. Millepied verdiept zich in het muzikale universum van Johann Sebastian Bach. De beweging wordt geïnspireerd door Millepieds eigen emotionele reactie op de muziek.

  • Het alomgeprezen theatercollectief FC Bergman gaat aan de slag met Georges Bizets weinig bekendeLes Pêcheurs de perles. Iedereen die de podiumkunsten van nabij volgt, kijkt vol spanning uit naar het operadebuut van dit creatieve viertal.

  • Na Akhnaten twee seizoenen geleden, brengt Opera Vlaanderen een tweede meesterwerk van Philip Glass op de bühne: Satyagraha, een portret-opera die episodes toont uit het vroege leven van Gandhi. Sidi Larbi Cherkaoui tekende voor de regie en choreografie. Net zoals Pelléas et Mélisande vorig seizoen brengen we met deze voorstelling onze twee huizen dichter bij elkaar.

En uiteraard staat er dit seizoen nog veel meer op het programma!

Naar het overzicht

De voorstellingen

Opera

Ballet

Lees ook