Zo ziet het vrolijke JOY eruit

Twee Zweedse choreografen, Alexander Ekman en Johan Inger, zorgen voor een wervelende ballet-avond met JOY. Het heerlijk absurde JOY past perfect bij het fascinerende stuk B.R.I.S.A.. En met Nina Simone, Tiga en Moby heeft de avond ook een soundtrack om van te smullen. Zo ziet ze eruit:

JOY (Alexander Ekman)

Vooraleer hij het stuk JOY maakte, prikkelde choreograaf Alexander Ekman zijn dansers met allerlei vragen: waar word je gelukkig van? Welke bewegingen brengen je echt plezier? Waarom dans je zo graag? De antwoorden vormde Ekman om tot een originele voorstelling, waarbij het plezier van de dansers centraal staat. En dat is er aan te zien!

B.R.I.S.A. (Johan Inger)

Johan Inger onderzoekt in B.R.I.S.A.hoe de grootste revolutie soms met een klein briesje kan beginnen. Onze kleine, alledaagse gewoontes kunnen vaak grote gevolgen hebben. Over dat idee giet Inger een goeie laag humor. Zo zet hij dat idee van het briesje kracht bij met behulp van haardrogers en bladblazers. 

Wil je het vrolijke tweeluik JOYen B.R.I.S.A. zelf komen ontdekken? Haast je! Je kan nog de laatste kaartjes bemachtigen voor de speelreeks in Gent, van 12 tot en met 18 april! 

Ik wil naar JOY!


Meer over JOY: