Schoolvoorstellingen en meer 2

Deze voorstellingen zijn geprogrammeerd tijdens schooltijd. Om de leerlingen bij de voorstelling te betrekken en goed voorbereid naar de voorstelling te laten komen, kan je gebruik maken van onze digitale platforms en we geven je leerlingen of studenten ook een inleiding op maat.

KRUISTOCHT

Wereldwijd worden kinderen gekooid in fabrieken vol bekende merken. Naaiend, stikkend, zwoegend. Voor macht en multinational. Wereldwijd dalen dagelijks kinderen af in mijnen vol snel geld. Wereldwijd vluchten kinderen van vernieling naar een andere ‘morgen’. Met een onvermoeibare veerkracht op zoek naar de vrijheid en de zelfontwikkeling waar ze recht op hebben. Kruistocht is een hedendaagse familie-opera van Johan De Smet en Frederik Neyrinck die inzoomt op kinderslavernij en migratie door kinderen.

OPERA ANTWERPEN
donderdag 26 oktober 2023 om 10:30u en 14:00u
Duur: 90 minuten
Tickets: 10 euro
Reservatie: 070 220202

ONTDEK ALLES OVER KRUISTOCHT

Kruistocht Repetitiebeeld

NOW PLAYING


Now Playing is een nieuw online educatief platform waarmee je voor of na een voorstelling aan de slag kan. Zo dompel je jouw leerlingen op een aantrekkelijke manier helemaal onder in de productie van jullie keuze en wordt het nog zoveel meer dan kijken en luisteren alleen.

Een aantal voorstellingen zijn trouwens te bekijken aan een gunstiger tarief. Now Playing is het totaalpakket voor een memorabele avond met je klas én een leuke voor-of nabeschouwing op school.

MEER OVER NOW PLAYING

Preview 20210627 HR BOY Opera Ballet Vlaanderen Leontien Allemeersch 3

EEN TRAJECT OP SCHOOL

Een schoolproject geeft de leerlingen de kans om hun (ongekende) talenten te ontplooien en hun identiteit te ontdekken. In seizoen 2021-2022 hebben we samengewerkt met Kunst in de Klas vzw. Gedurende drie weken zijn we neergestreken in basisschool de Muze te Gent. Daar hebben de leerlingen kunnen proeven van drama, dans, muziek en beeld. Op het einde van het project werd de turnzaal tot een heus theater omgebouwd door de techniekers van Opera Ballet Vlaanderen. Daarna konden de kinderen hun voorstelling spelen samen met enkele muzikanten van het orkest. Dit eindmoment is een feest voor kinderen, leerkrachten, ouders en iedereen die heeft meegewerkt aan zo’n project.

Bekijk hier de video van het schoolproject Kunst in de Klas met basisschool de Muze:

CONTACT EN MEER INFO
jschreibers@operaballet.be

Reserveren kan door tickets te kopen op de pagina van de voorstelling zelf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons