De Notenkraker die de succesvolle, Argentijnse choreograaf Demis Volpi voor Ballet Vlaanderen maakte, overschrijdt de grenzen van de doordeweekse dagdroom en zet de deur open naar een fantastisch, wat duister universum waar Freuds droomduiding nooit veraf is. Meer dan ooit voor groot en klein, maar niet langer een dun kerstverhaal.

Demis Volpi en zijn artistieke sparring partner Katharina Schlipf besloten resoluut terug te keren naar de bron: E.T.A. Hoffmann. Het originele verhaal van deze negentiende-eeuwse Duitse auteur wordt gekenmerkt door zijn obscure, jachtige stijl met sprongen in de tijd en perspectiefwisselingen. De vertelling over de kleine Clara (in het boek Marie), die op kerstavond een notenkrakerpop krijgt, is er een over toetreden tot de wereld van de volwassenen. Een ontwikkeling waarin ze gestuurd wordt door haar intrigerende, extravagante peetvader Drosselmeyer, die zelf de kunst beheerst te balanceren tussen zijn ongebreidelde fantasie en de realiteit.

Beslist ingrediënten voor een eigenzinnige, gelaagde versie van het ballet. Mindtricks, humor en pientere verhaalwendingen: de voorstelling heeft het allemaal. Een belofte die al meteen wordt ingelost, oog in oog met de kostuum- en decorontwerpen van Katharina Schlipf. Wat we zien zijn niet zomaar outfits, maar vormgegeven personages. Het zijn dandy’s, extravagante diva’s en andere creaturen, die op de catwalk van Vivienne Westwood of Alexander McQueen niet zouden misstaan.

Duur: ca. 2 uur, inclusief pauze  

Ontdek het team

Demis Volpi
Katharina Schlipf
Fiona McGee
Nancy Osbaldeston

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.