Al enkele jaren op rij zijn de balzalen van de Gentse Opera het decor voor een tot de verbeelding sprekend historisch nieuwjaarsbal. Het thema wisselt elke editie, maar aan de hoofdingrediënten wordt niet geraakt: dansers in de mooiste historische kostuums, een bedreven dansmeester die je de kneepjes van het vak leert en live muziek door onze eigen orkestleden.

Een nieuwe dans in de 19de-eeuwse balzaal veroorzaakte meestal opschudding. De wals was rond 1810 nog “des duivels” wegens het te intieme contact tussen de dansers. Dames zouden draaierig worden, kunnen vallen of nog erger door het transpireren een longontsteking opdoen. 1840 is het jaar dat de polka echt doorbrak, zodat men toen over een 'polkamanie' sprak. Even later rond 1860 brak de cancan door, een wilde dans van meisjes van lichte zeden, die onverdroten dansers in de balzaal wel wilden nadoen. We mixen tussen de manische dansen ook deftige polonaises, quadrilles en contredansen om de avond in balans te houden.
Duur: ca. 5u  

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.