Aria’s uit Mozarts 'Die Zauberflöte' en verwante ‘Zauberoper’.

Als exotisch en filosofisch gekruide Zauberoper, doordrongen van Egyptomanie, was Mozarts Die Zauberflöte (1791) niet enig in zijn soort. Twee vandaag vergeten werken zweven als satellieten rond Mozarts succesopera: Der Stein der Weisen (1790) en Das Labyrinth oder Der Kampf mit den Elementen (1798). Aan eerstgenoemde opera werkte Mozart zelf mee. Das Labyrinth… is een ‘sequel’ van Die Zauberflöte met muziek van Peter von Winter. Telkens tekende Emanuel Schikaneder voor het libretto. Studenten van de International Opera Academy brengen op de grote scène bloemlezingen uit deze drie intrigerende opera’s. Een betoverende mix van evergreens en vergeten parels.

Middagconcerten
Maandelijks gooien onze foyers hun deuren open voor middagconcerten die verrassend inspelen op de geprogram­meerde opera’s van het moment. Musici uit het huis, zangers van het jong ensemble van Opera Vlaanderen en externe specialisten Lied en kamermuziek maken hun opwachting. Dit middagconcert sluit thematisch aan bij de opera Die Zauberflöte.

Duur: 1 - 1,5 uur  

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.