'Sea Pictures', opus 37 van Edward Elgar; pianomuziek van Debussy, Ravel e.a

De zee speelt een dramatische rol in Verdi’s Simon Boccanegra. Niet alleen richten de protagonisten van de opera zich tot het ruime sop; Verdi getuigt ook van coloristisch raffinement in de symfonische evocatie van de zee. In een middagconcert met zowel vocale als instrumentale muziek richten we de spotlights op water en de ondoorgrondelijke diepten van zeeën en oceanen. Pièce de résistance is Edward Elgars grandioze liedcyclus Sea Pictures waarin we zowel de typische noblesse van de Britse componist horen als maritieme onstuimigheid. Mezzosopraan Raehann Bryce-Davis, verbonden aan het jong ensemble van Opera Vlaanderen, gaat aan boord met pianist Nicolas Callot.

Middagconcerten
Maandelijks gooien onze foyers hun deuren open voor middagconcerten die verrassend inspelen op de geprogram­meerde opera’s van het moment. Musici uit het huis, zangers van het jong ensemble van Opera Vlaanderen en externe specialisten Lied en kamermuziek maken hun opwachting. Dit middagconcert sluit thematisch aan bij de opera Simon Boccanegra.
Duur: 1 - 1,5 uur  

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.