Romances van Rimski-Korsakov en Rachmaninov; instrumentale muziek van Glière en Rimski-Korsakov

Nikolai Rimski-Korsakov was niet alleen een kapitale figuur voor de 19de-eeuwse Russische opera, hij schreef ook een schatkist aan liederen en romances bijeen - een genre dat ontstaan was als tegenhanger van de 18de-eeuwse Franse romance en waarin ook Glinka en Rachmaninov uitblonken.

De Russische mezzosopraan Victoria Yarovaya, die in Sadko de rol zingt van Ljoebava (Sadko’s echtgenote), presenteert een mooie keure aan romances van Rimski-Korsakov en Rachmaninov, begeleid aan de piano door Jeanne-Minette Cilliers. Ze gaan in dialoog met Aykut Dursen, eerste contrabassist bij het Symfonisch Orkest Opera Vlaanderen, die ons op volkse, Russische intermezzi vergast.


Middagconcerten
Maandelijks gooien onze foyers hun deuren open voor middagconcerten die verrassend inspelen op de geprogram­meerde opera’s van het moment. Musici uit het huis, zangers van het jong ensemble van Opera Vlaanderen en externe specialisten Lied en kamermuziek maken hun opwachting. Dit middagconcert sluit thematisch aan bij de opera Sadko.
Duur: 1 - 1,5 uur  

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.