Revelations is een multimediaal project dat de indrukwekkende visioenen van de 13de-eeuwse dichteres en mystica Hadewijch als uitgangspunt neemt, zonder meer één van de verbazingwekkendste teksten uit onze literatuurgeschiedenis.

In de traditie van de middeleeuwse christelijke liefdesmystiek beschrijft Hadewijch in haar Visioenen een extatische liefdesrelatie met de goddelijke Ander. Visionaire liefdespoëzie die de weg naar een hoger bestaan wijst met passie als sleutelwoord.

In Revelations staat een individu tegenover een koor in een voorstelling die op zoek gaat naar de kracht van visionaire verbeelding en extase in een hedendaagse context. Componist Wim Henderickx schrijft met Revelations een woordeloos nieuw werk, waarin inspiratie doorklinkt van middeleeuwse en renaissancemuziek voor vrouwenstemmen. Het HERMESensemble en de elektronische muziek van Jorrit Tamminga krijgen er een belangrijke plaats. Na Void en De koningin zonder land gaat Henderickx opnieuw een samenwerking aan met regisseur Wouter Van Looy, die voor Revelations een immateriële installatie creëert met licht en rook waarin de beelden van video­kunstenaar Kurt d’Haeseleer een centrale rol krijgen.

productie Muziektheater Transparant · compositie, muzikale leiding Wim Henderickx · tekst Hadewijch van Antwerpen · regie Wouter Van Looy · video Kurt d’Haeseleer · kostuumontwerp Johanna Trudzinski · lichtontwerp Peter Quasters · elektronica Jorrit Tamminga · sopraan Lore Binon · Cappella Amsterdam · ensemble HERMESensemble · dramaturgie Veerle Fraeters

coproductie HERMESensemble, deSingel, Operadagen Rotterdam en Cappella Amsterdam

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.