'Rain' (2001), één van Anne Teresa De Keersmaekers meest wervelende voorstellingen, gemaakt op Steve Reichs 'Music for 18 Musicians', is in vele opzichten een verderzetting van de choreografische principes die in eerder werk werden geïnitieerd.

De wiskundige figuren, de aanhoudende herhaling, het meetkundig benutten van de ruimte, de kunst van de voortdurende variatie – alles wat stilaan tot de signatuur van de choreografe behoort, wordt in Rain tot het uiterste doorgedreven. De toeschouwer wordt gegrepen door een soort van manie van de beweging, een getij of een uitslaande brand die van het ene lichaam op het andere overspringt zonder ooit bij iemand in het bijzonder stil te vallen. Op de pulserende tonen van Steve Reichs minimalistische muziek laten tien dansers zich meeslepen door een onstuitbare gezamenlijke energie die hen onderling verbindt, een bruisend netwerk waarin adem en snelheid worden gedeeld, en ook de bijzondere kameraadschap die ontstaat wanneer men de vermoeidheid voorbij is.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.