Pianorecital rond spel, toeval en spelen: Debussy, Prokofjev, Kurtág & Cage

De Speler van Sergej Prokofjev vormt de climax van het seizoensthema in Opera Vlaanderen. Sterpianist Jan Michiels focust op verschillende vormen van muzikaal spel maar ook op de klaviermuziek van Sergej Prokofjev. Op het programma staat zowel een pianoversie van Claude Debussy’s ballet Jeux (1913) - over één tennisbal, een man en twee vrouwen (!) - als selecties uit Music of Changes (1951) van John Cage en uit de verrukkelijke Játékok (Spelen) van de Hongaarse componist György Kurtág, naast enkele Visions fugitives van Prokofjev. Prokofjevs denderende en weergaloze Toccata, opus 11 (1912) is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Middagconcerten

Vaste waarde zijn de middag- en namiddagconcerten die verrassend inspelen op de geprogrammeerde opera’s van het moment. Inhoudelijke thema’s van de opera’s, de componisten en de historische context waarin ze werkten, geven de richting aan. Musici uit het eigen huis, zangers van het Jong Ensemble en externe specialisten in kamermuziek en Lied blenden in een programmering die buiten de krijtlijntjes durft te kleuren.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.