Getekende recensie

Tumult.fm stuurde een radiomaker en tekenaar om het L'Oiseau de Feu-drieluik samen te vatten. Het resultaat kan je bekijken op Youtube.

Bekijk de beelden

"Brillant et généreux" ★★

“On sort de ce trio de propositions, Sidi Larbi Cherkaoui, Crystal Pike, Edouard Lock avec la sensation qu’il se passe vraiment quelque chose d’intéressant à l’Opéra/Ballet Vlaanderen. A suivre.”

Lees meer

"Ballet Vlaanderen is drie keer virtuoos" ★★★

“Hoogtepunt = Ten Duets on a Theme of Rescue, het tweede deel van de avond, voelt aan als een ondergronds feestje waarin vijf balletdansers hun spitzen achter de toog zwierden om even helemaal loos te gaan op stevige beats. En of dat vuurwerk oplevert!

“Dit korte kleinood vormt de perfecte opvolger van Sidi Larbi Cherkaoui's lyrische intepretatie van L'Oiseau de feu, het ballet dat Igor Stravinsky in 1910 creëerde. Tegenover de weelderige muziek van Stravinsky plaatst kostuumontwerper Tim Van Steenbergen vestimentaire weelde. (...) De choreograaf laat zijn dansers zó over de scène kronkelen, zweven en glijden dat zijn choreografie een schitterend georkestreerde ode aan de sierlijkheid en de sensualiteit wordt. Een gebalde ode aan het klassieke ballet, ook.”

Lees meer

Terug