Het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Zang is een terecht gekoesterde traditie van Opera Vlaanderen. Na de spannende wedstrijd, die u meer dan ooit tevoren online en via televisie kan volgen, krijgt de zang­ en operaliefhebber een unieke kans om de winnaars live te horen in een meer relaxte sfeer.

In 1988 werd het internationaal concours, bekend van zijn edities voor viool en piano, voor het eerst opengesteld voor zang en sinds 2017 is er nu ook een vierjaarlijkse editie voor cello. 2018 brengt de negende editie van het zangconcours waarin jonge zangers zich in verschillende vocale disciplines (lied, opera en oratorium) moeten bewijzen.

Op het programma van dit laureatenconcert staat een fraaie bloemlezing van de hoogtepunten uit het operarepertoire. Voor wie er aantreedt, is het nog wachten tot de proclamatie. Maar vast staat dat de solisten kunnen rekenen op de ondersteuning van het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen met aan het hoofd de Oekraïnse dirigente Oksana Lyniv, die al meermaals te gast was in de Bayerische Staatsoper in München.

Ontdek het team

Oksana Lyniv
Symfonisch Orkest Opera Vlaanderen

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.