Het wonderkind Erich Wolfgang Korngold was een geboren operacomponist. Al op zijn zestiende componeerde hij zijn eerste opera maar het was met Die tote Stadt, naar Bruges-la-morte van Georges Rodenbach, dat hij in 1920 zijn eerste internationaal succes oogstte.

Zeven jaar later ging zijn volgende opera, Das Wunder der Heliane, in Hamburg in première. Ook al geldt dit als het hoogtepunt in zijn opera-oeuvre, toch moet het werk het qua populariteit afleggen tegen Korngolds oudere opera’s. Misschien zit het mystieke karakter van het verhaal er voor iets tussen. En ook al bevat Das Wunder der Heliane de meest modernistische muziek van Korngolds hand, het werk is geliefd voor zijn prachtige aria’s waaronder het beroemde Ich ging zu Ihm.

Peter De Smet, kenner van het symbolisme en het fin de siècle, schetst een portret van de uitzonderlijke begaafde Korngold. Koen Bollen, dramaturg in Opera Vlaanderen, vertelt u alles over de ontstaans- en receptiegeschiedenis van Das Wunder der Heliane en de enscenering in Opera Vlaanderen, getekend David Bösch.

Optioneel
In Gent geeft huispianist Jef Smits, hoofd van de muzikale instudering, ook nog een muzikale introductie tot het werk aan de piano. Aansluitend kan je een deel van een orkestrepetitie van Das Wunder der Heliane bijwonen.

Praktisch

Opera Gent
ma 11 sep10:00u tot 16:30u

deSingel Antwerpen
ma 25 sep 10:00u tot 16:30u

Optioneel: Muzikale intro in Opera Gent
vr 8 sep 12:00u tot 13:00u

Na de muzikale intro door Jef Smits is er de mogelijkheid voor de cursisten om een deel van een repetitie bij te wonen in Opera Gent. Voor deze activiteit moet apart ingetekend worden bij vzw Amarant.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.