Liederen en pianomuziek van Erich Wolfgang Korngold & Alban Berg

Van muzikaal wonderkind tot Hollywoodcoryfee - dat is het traject dat Erich Wolfgang Korngold aflegde. Salon Korngold dompelt u onder in de weinig bekende laat-romantische Liederen van de Oostenrijkse componist maar focust evengoed op het immens populaire Die tote Stadt en Korngolds Amerikaanse muze in de komedie The Silent Serenade. Sopraan Cathy Van Roy en pianist Lucas Blondeel plaatsen de maker van Das Wunder der Heliane in dialoog met zijn progressieve tijd­ en landgenoot Alban Berg, van wie we ook de overrompelende Pianosonate, opus 1 horen - een kantelmoment tussen laat-romantiek en nieuwe muziek.

Middagconcerten

Vaste waarde zijn de middag- en namiddagconcerten die verrassend inspelen op de geprogrammeerde opera’s van het moment. Inhoudelijke thema’s van de opera’s, de componisten en de historische context waarin ze werkten, geven de richting aan. Musici uit het eigen huis, zangers van het Jong Ensemble en externe specialisten in kamermuziek en Lied blenden in een programmering die buiten de krijtlijntjes durft te kleuren.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.