Ballet Vlaanderen brengt met Giselle een van de meest geliefde werken uit het balletrepertoire. Deze gerenommeerde en veel bekroonde bewerking van de Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan is een tijdloos sprookje over de verlossende kracht van de liefde en een wervelende balletavond die niet snel uit het geheugen van elke balletliefhebber zal verdwijnen.

Na het krachtige en fenomenale Kaash is Giselle het tweede werk van de Brits-Bengaalse Akram Khan dat Ballet Vlaanderen brengt. Giselle is zijn eerste avondvullende ballet en werd bij de première laaiend enthousiast onthaald door het publiek en gelauwerd door critici als een meesterwerk van de 21ste eeuw.

Giselle is een intelligente hertaling van het verhaal naar vandaag en een visueel spektakel met decor en kostuums van Oscarwinnaar Tim Yip. De originele partituur van Adolphe Adam werd herwerkt door hedendaagse componist Vincenzo Lamagna en zo vindt ook in de muziek een hedendaagse vertaling plaats.


De voorstellingen van di 16, vr 19, wo 24 oktober (Gent) en do 1, vr 2, za 3, zo 4, do 8 november (Antwerpen) zijn met live orkest. 

Duur: 2 uur, incl. pauze   Om aan de grote vraag te voldoen, zijn de plaatsen (met beperkte zichtbaarheid) op het derde zijbalkon ook vrijgegeven voor de laatste 2 voorstellingen.

Ontdek het team

Akram Khan
Nancy Osbaldeston
Aki Saito
Juliet Burnett

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.