Ballet Vlaanderen brengt Meryl Tankard's virtuoze ‘Furioso’ naar Concertgebouw Brugge in combinatie met het prachtige ‘When I Am Laid In Earth’ van Sidi Larbi Cherkaoui.

In de aangrijpende aria When I am Laid in Earth uit Purcells Dido & Aeneas beklaagt de mythische koningin Dido haar lot. Na het vertrek van haar minnaar rest haar niets anders meer dan de dood. Sidi Larbi Cherkaoui haalde voor zijn ontroerende duet niet alleen inspiratie uit Purcells tekst en muziek maar creëerde ook een indringend eerbetoon aan Pina Bausch, een van de meest iconische choreografen van de 20e eeuw. Zij maakte van deze aria het dramatische hoogtepunt in haar beroemde Café Müller.


Furioso van de Australische choreografe Meryl Tankard werd wereldberoemd door de virtuoze choreografie, deels aan touwen in de lucht uitgevoerd. Het is een vurig en passioneel danstheaterstuk waarin de grenzen van mannelijkheid en vrouwelijkheid tot het uiterste gedreven worden. Door middel van spectaculaire bewegingssequenties werkt deze gedanste tragedie als een utopisch droombeeld van een hereniging van voormalige minnaars.

Duur: 1 uur 45 min  

Ontdek het team

Meryl Tankard
Sidi Larbi Cherkaoui
Dansers Opera Ballet Vlaanderen

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.