Opera Ballet Vlaanderen en Paleis 12 slaan de handen in elkaar voor een uitzonderlijke combo van Noetic (Sidi Larbi Cherkaoui) en Half Life (Sharon Eyal). Een unieke double bill met twee hoogtepunten uit seizoen 2021-2022.

In Noetic onderzoekt Sidi Larbi Cherkaoui de instinctieve impuls, eigen aan de mens, om elk detail van zowel de innerlijke leefwereld als de uiterlijke kosmos in structuren te vatten én tegelijk de wil om er steeds uit los te breken. De eindeloze, onzekere zoektocht naar wat achter deze systemen schuilgaat, vertaalt de choreograaf naar schijnbaar mechanische patronen die voortdurend afgewisseld worden met zijn vloeiende en cyclische bewegingstaal. De melancholie die gepaard gaat met deze queeste, komt ook tot uiting in Szymon Brzóska’s minimalistische muziek, die verrast door de inzet van oosterse instrumenten.


Sharon Eyal verdiende haar sporen bij de legendarische Batsheva Dance Company van Ohad Naharin en groeide uit tot een internationaal gerenommeerde choreograaf. Ze bouwde haar unieke eigentijdse bewegingstaal uit door een fusie tussen popcultuur en klassieke dans. De dansers weet ze mee te nemen in een extreem dynamische fysicaliteit die soms erg donker en mechanisch aanvoelt en op andere momenten enorm emotioneel. In Half Life onderzoekt ze samen met choreograaf Gai Behar dwingende groepsdynamieken, waar telkens één danser aan weet te ontsnappen. De elektronische partituur van Ori Lichtik brengt samen met de indrukwekkende choreografie een hypnotiserende en overweldigende dansbeleving teweeg.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.