Onder voorbehoud: Così fan tutte

Onder voorbehoud: Così fan tutte

opera

Onder voorbehoud: Così fan tutte

Wolfgang Amadeus Mozart

a5c5p000000XhiOAAS-a0b0N00001ObJX2QAN


Zoek twee onafscheidelijke liefdesparen. Stuur de mannen naar de oorlog – maar niet heus. Laat ze vermomd terugkeren en elkaars geliefde verleiden. Wedden dat het lukt? Nee, dit is geen trailer voor een zoveelste realityshow, maar de centrale opzet van Così fan tutte, de laatste samenwerking tussen Lorenzo Da Ponte en Wolfgang Amadeus Mozart.

In deze opera buffa brengt de verlichte filosoof Don Alfonso zijn proefkonijnen samen als partikels in een alchemistisch experiment. Zijn missie: proefondervindelijk bewijzen dat trouw in de liefde niet bestaat. Met de rede als kompas en de vrijgevochten Despina als sidekick zet hij alle relatie clichés op de helling.


Vier jaar na de bejubelde première in de Parijse Opéra Garnier – en door het coronavirus een seizoen later dan voorzien – komt Anne Teresa De Keersmaekers Così fan tutte naar Vlaanderen. Haar geabstraheerde regie zou wel eens dé 21e-eeuwse sleutel kunnen zijn tot deze ambigue tragikomedie.

In een witte, lege toneelruimte ensceneert de choreografe haar eigen experiment: een onderzoek naar de chemie tussen zang en beweging. Elke vocale solist wordt geschaduwd door één danser van Rosas, die de vulkanische spanning tussen tekst en muziek belichaamt. Meer dan eens geeft Mozart immers zijn eigen draai aan het libretto. Volgens De Keersmaeker transformeert zijn muziek de schijnbaar banale boulevardkomedie tot een contemplatie met haast kosmisch-religieuze allures. Ook haar Così is een melancholische meditatie over verlangen en dood, over de complexiteit van de menselijke ziel.


Op dit moment is het nog niet duidelijk of we deze voorstelling voor een live publiek zullen kunnen spelen. Hou deze pagina in de gaten voor alle updates en de start van de kaartverkoop.

met Nederlandse en Engelse boventitels


De makers


Reacties publiek

  • "Prachtige voorstelling. Zeker een aanrader om te bezoeken"

    Rosa Weber

  • "Mooie voorstelling. Ook zeker leuk om met kinderen te bezoeken"

    Kjell Valstar

  • "Ik heb deze voorstelling zelfs twee keer bezocht, fantastisch!"

    Nova Poppen

Deel je ervaring


Data en tickets

€18 - €137

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons