Onder voorbehoud: Mea Culpa

Onder voorbehoud: Mea Culpa

ballet

Onder voorbehoud: Mea Culpa

Sidi Larbi Cherkaoui

a5c5p000000XhijAAC-a0b0N00001Oc7t0QAB


Mea Culpa werd oorspronkelijk gecreëerd voor het beroemde Les Ballets de Monte-Carlo en volledig herwerkt voor het gezelschap van Opera Ballet Vlaanderen. Doordrongen van beklijvende beelden, virtuoze dans en de meest ontroerende muziek is het ontegensprekelijk een van Sidi Larbi Cherkaoui’s meesterwerken.

De Belgisch-Marokkaanse choreograaf onderzoekt in Mea Culpa een gedeeld schuldgevoel dat van generatie op generatie wordt doorgegeven en tot vandaag doorwerkt. Ongelijkheid, discriminatie, kolonisatie en slavernij worden bevraagd vanuit het perspectief van zowel dader als slachtoffer. De composities van Heinrich Schütz, een van de sleutelfiguren op de grens tussen renaissance en barok, zijn van dezelfde thema’s doordrongen en stellen de verzoening voorop.


Cherkaoui liet zich hierdoor inspireren en weeft door de eeuwenoude polyfone melodieën poëtische Afrikaanse ritmes en gezangen. Ook in de bewegingstaal bouwt Cherkaoui bruggen tussen esthetische werelden. In zijn kenmerkende vloeiende choreografische idioom combineert hij elementen uit de klassieke balletwereld met zowel westerse als niet-westerse dansstijlen. Hij creëerde zo een van zijn meest aangrijpende dansvoorstellingen, die zowel actueel als universeel begrijpbaar is en die geen toeschouwer onberoerd laat.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of we deze voorstelling voor een live publiek zullen kunnen spelen. Hou deze pagina in de gaten voor alle updates en de start van de kaartverkoop.


De makers

 • Sidi Larbi Cherkaoui

  Choreografie

 • Bart Naessens

  Muzikale leiding

 • Karl Lagerfeld

  Kostuums

 • Gilles Delmas

  Scenografie en video

 • Dominique Drillot

  Lichtontwerp

 • B'Rock Orchestra

  Orkest


Data en tickets

€14 - €47

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons