Streaming: LoveMusik

Streaming: LoveMusik

Streaming: LoveMusik

Muziektheater - Alfred Uhry / Kurt Weill

a5c5p000000XhihAAC-a0b0N00001O3YMoQAN


De vraag duikt meermaals op bij het beluisteren van Kurt Weills repertoire: is hier een klassiek componist aan het werk of wordt er geflirt met de musical? Wat maakt het uit. Weills muziek raakt. Ze inspireerde artiesten, onder wie Frank Sinatra, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald. Ze begeestert het publiek zowel in operahuizen als in theaters en op Broadway. Weill voel je tot in je hart. Zijn muziek is opzwepend, schrijnend, ontroerend. Bovendien: onder een laag van sentiment en variété schuilt niet zelden snoeiharde maatschappijkritiek. Kurt Weill en partner in crime Bertolt Brecht wilden hun publiek een geweten schoppen.

Het leven van Kurt Weill en zangeres Lotte Lenya, de ster van het Duitse toneel in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, mag gerust bewogen genoemd worden. De turbulente relatie tussen de componist en de sopraan die zijn songs vertolkte, vaak op teksten van Brecht, is het onderwerp van LoveMusik.

Met Weills muziek als leidraad en zijn briefwisseling met Lenya als inspiratiebron volgen we 25 jaar uit het leven van deze fascinerende kunstenaars. Het wordt een intrigerend, verrassend en emotioneel portret, voor het eerst in ons land op de scène gebracht door de getalenteerde zangers van International Opera Academy en Casco Phil.

De geplande live voorstellingen van deze productie worden vervangen door een streaming. Meer details volgen.


De makers


Data en tickets

€22 / €12 (-18)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons