Lost & Found

Lost & Found

a5c5p000000XhjpAAC-a0b5p00001Mm5D6AAJ


In Lost & Found, een opera voor voorbijgangers, verblijven een componist en een librettist een week in een glazen box in de stations Antwerpen-Centraal, Brussel-Centraal, Doncaster, Birmingham, London-Saint-Pancras en Rotterdam-Centraal.

Op die verschillende plekken componeren ze dagelijks een korte opera rond de actualiteit, met input van de reizigers. Die wordt in de avondspits tot leven gewekt tijdens live-opvoeringen met muzikanten en zangers. Zo ontstaat een openbaar operapodium als onderdeel van het station, naast de plaatselijke koffietent en krantenwinkel.

Een treinstation is een plek waar we tijd, een paraplu of de liefde van ons leven kunnen vinden of verliezen. Het verhaal van Lost & Found combineert de geschiedenis van een treinstation met de voortdurende stroom van gebeurtenissen van klein of groot belang die er kunnen plaatsvinden. Een week lang kan het passerende publiek de opera in het station niet alleen aanschouwen, maar ook deelnemen aan het open creatieproces. Doorheen de week zijn er van dat creatieproces kleine presentaties, die op vrijdag culmineren in een voorstelling.


De makers


Data en tickets

GRATIS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons