Opera, ballet & film: Mitten

Opera, ballet & film: Mitten

Opera, ballet & film: Mitten

a5c5p000000XhjsAAC-a0b5p00001MmdxaAAB


In samenwerking met Cinema Cartoon’s (Antwerpen) en Studio Skoop (Gent) presenteert Opera Ballet Vlaanderen een boeiende selectie films die zich laat inspireren door de opera’s en de dansvoorstellingen op onze affiches. De filmtitels slaan niet alleen bruggen naar de plot, de thematiek en de sfeer van de gespeelde werken, maar eveneens naar de scenische concepten van de producties.

Twee voorstellingen van Anne Teresa De Keersmaeker staan op het programma van OBV in het voorjaar 2022: Così fan tutte en Mozart / Concert Arias. Met de documentaire Mitten krijgt de toeschouwer een blik op het creatieproces van de choreograaf. Mitten volgt de laatste repetitieweken van Mitten wir im Leben sind, een dansvoorstelling van De Keersmaeker, haar gezelschap Rosas en cellist Jean-Guihen Queyras op basis van de zes cellosuites van Johann Sebastian Bach. De film geeft een beeld van De Keersmaekers minutieuze werkwijze, waarbij een choreografisch universum wordt opgebouwd aan de hand van een studie van de muzikale schriftuur.

Tickets via Cinemacartoons.be en studioskoop.be

Mitten zal in het najaar van 2022 ook in Cinema Cartoon’s te zien zijn, parallel aan de Antwerpse speelreeks van Mozart / Concert Arias.


Data en tickets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons