Rachmaninov 2

Rachmaninov 2

concert

Rachmaninov 2

DEBUSSY - MAHLER - RACHMANINOV

a5c5p000000XhjyAAC-a0b0N00001PAQ7jQAH


Extravert versus introvert: het eerste symfonische concert van

het seizoen 2021-2022 brengt zowel het grote romantische gebaar als coloristisch raffinement en verstilling. Met de imposante Tweede Symfonie van Sergej Rachmaninov haalt het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen alles uit de kast voor een denderende live-ervaring. Rachmaninov mag bij het brede publiek vooral bekend zijn om zijn virtuoze en weergaloos romantische Pianoconcerti, de Russische maestro was, als rechtstreekse artistieke erfgenaam van Tsjaikovski, ook een uitmuntend sym- fonicus. De Tweede Symfonie is Rachmaninov op het toppunt

van zijn kunnen. Een tomeloos lyrisch elan, grote emoties, drama en een briljante orkestratie gaan hand in hand.

Net zoals Rachmaninov nodigt Gustav Mahler in zijn Rückert-Lieder de luisteraar uit om helemaal op te gaan in de ‘betere wereld’ van de muziek. ‘Ik leef alleen in een eigen hemel, een eigen liefde, een eigen lied’, zo luidt het in het hoogst intimistische en dromerige Ich bin der Welt abhanden gekommen, het bekendste lied uit de cyclus.


Intimiteit en een droomsfeer zijn ook helemaal troef in Debussy’s erotisch geladen Prélude à l’après-midi d’un faune, naar een gedicht van Stéphane Mallarmé. In de hitte van een zomerse namiddag heeft een faun een droomvisioen van twee nimfen die hij heeft achtervolgd maar die hem zijn ontkomen. Evenals Mallarmé evoceert Debussy met de fluitspelende faun de creatieve verbeelding van de kunstenaar en zijn verlangen om indrukken, atmosferen en emoties voor altijd vast te houden.

Gratis inleidingen 45 minuten voor elke voorstelling.


De makers


Data en tickets

€22 - €47

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons