Themadag - Le Sacre du printemps (online)

Themadag - Le Sacre du printemps (online)

a5c5p000000Xhk1AAC-a0b5p00001Mmx47AAB


Igor Stravinsky’s Le Sacre du printemps is zonder twijfel een absoluut hoogtepunt in zowel de muziek- als dansgeschiedenis. Deze themadag met lezingen en interview zal online doorgaan.

Op deze themadag word je helemaal ondergedompeld in de fascinerende onstaansgeschiedenis van het muzikale meesterwerk. Daarnaast komen de vele choreografische interpretaties van het werk aan bod, waaronder het origineel van dansvirtuoos Vaslav Nijinski en de bloedstollende versie van Pina Bausch die momenteel bij Opera Ballet Vlaanderen te zien is.


10:00 – 12:30 Lezing 1

Musicoloog Klaas Coulembier loodst ons door Stravinsky’s grensverleggende partituur.


14:00 – 14:30 Interview

Zelden wordt Pina Bausch’ Le Sacre door een ander gezelschap dan haar eigen Tanztheater Wuppertal gedanst. Hoe dit nu voor Opera Ballet Vlaanderen ingestudeerd wordt, hoor je in een interview tussen dramaturg Koen Bollen en een van de leden van het beroemde gezelschap uit Wuppertal Barbara Kaufmann.


14:30 – 17:30 Lezing 2

Danshistoricus Staf Vos zoomt in op de legendarische oorspronkelijke choreografie van Vaslav Nijinski, op talrijke andere versies van onder meer Maurice Béjart en de meest iconische versie van dit werk gecreëerd door Pina Bausch.

Van 10u00 tot 17u30


Data en tickets

€29 / €26 (leden van Amarant en Vrienden Opera Ballet Vlaanderen), €14,5 (sociaal tarief)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons