Jessica Strong

a5c5p000000XhTDAA0-003b000001dBSscAAG
Na haar muziek- en zangstudies aan verschillende instellingen in Canada en de Verenigde Staten, maakte Jessica Strong haar debuut op de grote scène van de Canadese Opera in Calgary in het seizoen 2013/14. Zij zong er in Rossini’s L’Italiana in Algeri, waar ze geprezen werd voor haar ‘krachtige charismatische sopraan’ in haar ‘uitblinkende’ uitvoering als Elvira. Ze studeerde af van de Emerging Artist Program en speelde Annina in La Traviata en de titelrol in Il Segreto di Susanna en Ginevra in Händels Ariodante.

Als lid van de Internationale Operastudio van Oper Frankfurt, had Strong veel succes. Ze maakte er haar debuut als Amelia Grimaldi in Verdi’s Simon Boccanegra en zong de Prima Donna Rosa in Fioravanti’s Le Cantatrici Villane. Ze maakte haar Wagnerdebuut als Woglinde in zowel Das Rheingold en Götterdämmerung en Siegrune in Die Walküre; daarnaast was ze ook één van de Sirenen in de wereldpremière van Rolf Riehms Sirenen – Bilder des Begehrens en zong ze als Virtù/Pallade in Monteverdi’s L’Incoronazione di Poppea.

In het seizoen 2016/17, is Strong opnieuw in de Oper Frankfurt als gastartiest aan de slag in drie roldebuten. In de herfst zong ze Alice Ford in Verdi’s Falstaff. Kort daarna maakte ze haar debuut als Lina in Verdi’s Stiffelio en zal ze Donna Anna zingen in Mozarts Don Giovanni. Ze kreeg ook de 2016 Career Development Grant van de Sylva Gelber Music Foundation.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons