a5c5p000000XhSiAAK-0030N0000253ZPxQAM

Peter Rundel

Peter Rundel is een veelgevraagde dirigent bij toonaangevende Europese orkesten. Hij werd geboren in het Duitse Friedrichshafen en studeerde in Keulen, Hannover en New York. Van 1984 tot 1996 was hij deel van het Ensemble Modern als als violist, waaraan hij nu nog als dirigent verbonden is. Hij kan ondertussen op een langdurige samenwerking met het ensemble recherche, het Asko/Schönberg en het Klangforum Wien terugblikken.

Rundel was muzikale leider van het Koninklijke Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, de kameracademie Potsdam en nam in januari 2005 de leiding van het Remix Ensemble Casa da Música in Porto. Hij is regelmatig te gast bij verschillende Duitse en Europese orkesten.

Binnen de opera heeft hij zowel traditionele repertoire stukken als vernieuwend muziektheater van tijdgenoten geregisseerd. Hij won meermaals de prijs van de Duitse Schallplattenkritik en ook een Grand Prix du Disque, een ECHO Klassik en werd genomineerd voor een Grammy. Hij dirigeerde ook Hector Parra’s eerste grote opera Wilde bij de Schwetzinger Festspiele in 2015.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons