Hoe koop ik een ticket?

Bij voorkeur via deze website

De snelste en eenvoudigste manier om de beste plaatsen te bestellen is via operaballet.be. Je kiest zelf je plaatsen op het zaalplan dat je te zien krijgt. Bovendien kan je via de 360°-weergave zien wat het zicht is op de scène vanaf de geselecteerde stoel. Je kan je tickets vervolgens zelf downloaden op je smartphone als mobiel ticket, printen als pdf of ze laten toesturen per post. Online betalen kan met Mastercard, Visa, American Express, Bancontact (gekoppeld aan thuisbankieren), de Podiumcadeaukaart, iDeal en de sport- en cultuurcheques van Sodexo.

Ter plaatste in het bespreekbureau of telefonisch

Via 03 202 10 20 (Antwerpen) of 09 268 10 57 (Gent)
Ons team adviseert je graag over de voorstellingen en de beschikbare plaatsen in de zaal.

Openingsuren bespreekbureau

Telefonisch

Op 03 202 10 20 (Antwerpen) of 09 268 10 57 (Gent) dinsdag tot en met zaterdag van 11:00u tot 18:00u

Ter plaatse

In Opera Antwerpen of Opera Gent
Dinsdag t.e.m. zaterdag van 13:00u tot 18:00u en één uur voor aanvang van elke voorstelling, enkel voor kaartjes voor de betreffende voorstelling (niet telefonisch).

Zomervakantie

De bespreekbureaus in Antwerpen zijn gesloten van zaterdag 8 juli tot en met maandag 7 augustus. In Gent zijn we nog een weekje langer gesloten, tot en met 15 augustus. Telefonisch zijn we wel opnieuw bereikbaar vanaf dinsdag 8 augustus.

Betalen

Cashloos

Opera Ballet Vlaanderen streeft naar een cashloze werking. Met betaalkaarten afrekenen is sneller en veiliger. Daarom kan je in alle bars en in de bespreekbureaus alleen nog betalen met kredietkaart of Bancontact.

Bankkaart

Alle tickets moeten op voorhand worden betaald. Geaccepteerde betaalmiddelen: kredietkaart (Visa, Mastercard, American Express, Maestro), Bancontact, podiumcadeaukaart, OBV cadeaubon, sport- en cultuurcheques (Sodexo, Edenred, Monizze), overschrijving.

Wachtlijst

Bij een uitverkochte voorstelling kan je intekenen op een wachtlijst. Zo kunnen we je contacteren wanneer er plaatsen vrijkomen. Natuurlijk kan je ook altijd je kans op tickets wagen door een uur voor het begin van de voorstelling naar de avondkassa te komen.

Herprinten van tickets

Als je je kaartje(s) kwijt bent, kunnen wij een herprint maken voor 2 euro per kaartje. Als je voor e-tickets kiest, kan je die thuis printen of digitaal tonen op je smartware. Zorg voor een duidelijk leesbare barcode en een maximale helderheid van het scherm.

Cadeaubon

Met een cadeaubon van Opera Ballet Vlaanderen scoor je altijd. Je bepaalt zelf de waarde en de gelukkige krijgt twee jaar de tijd om de bon deels of volledig te gebruiken (de eventuele restwaarde wordt altijd omgezet in een nieuwe cadeaubon). Bestel de bon via operaballet.be of kom langs in het bespreekbureau voor een mooie verpakking. Geschenkbonnen kunnen ook online worden ingewisseld, als het te besteden bedrag minstens gelijk is aan de waarde van de bon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons