Welverdiende nominaties door Dance Europe

Mozart / Concert Arias. beste première en Mikio Kato, beste performance

do 29 sep 2022

Filip Van Roe OBV Mozart Concert Arias Ann Theresa De Keersmaeker Generale DSC1121 1

Het internationaal toonaangevende magazine Dance Europe blikt deze maand naar jaarlijkse gewoonte terug op de bijzonderste dansproducties, choreografen en dansers van afgelopen seizoen.

De productie Mozart / Concert Arias wordt genoemd in de categorie ‘beste première’ van seizoen 21/22. Een mooie én terechte erkenning van de voorstelling van onze artist in residence, Anne Teresa De Keersmaeker. Volgens Dance Europe brengen onze dansers het werk "op briljante wijze tot leven" en noemt de avond "toegankelijk, slim, goed gemaakt en, mogen we dit zeggen, entertaining."

Ook onze danser Mikio Kato werd genomineerd in de categorie 'best performance by a male dancer'. Mikio krijgt dit schouderklopje voor zijn prestatie in de rol van Hilaríon in de bejubelde productie Giselle die te zien was bij Opera Ballet Vlaanderen in seizoen 21/22. Geen kleine prestatie want de recensenten van Dance Europe zien elk seizoen natuurlijk honderden dansers presteren.

Mikio maakt ook deel uit van de cast van Mozart/ Concert Arias dat in Antwerpen in première gaat op 9 oktober. Twee extra redenen dus om deze prachtige voorstelling niet te missen.

Ontdek Mozart / Concert Arias.Foto: Mikio Kato tijdens Mozart / Concert Arias. - Filip Van Roe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons