Macbeth

Info en tickets

Macbeth

Macbeth

Giuseppe Verdi (1813 - 1901)

a5cP60000006MayIAE-a0bb000000tygnUAAQ


Macbeth van Shakespeare is ongetwijfeld het meest demonische werk van Giuseppe Verdi. De focus ligt op de vergankelijkheid van de macht. We zijn getuige hoe er een ketting van geweld, terreur en paranoia ontstaat waarbij Macbeth, Lady Macbeth en de heksen op een fatale en destructieve manier aan elkaar zijn overgeleverd. De Duitse regisseur Michael Thalheimer creëert daarmee, na de producties La Forza del Destino en Otello, zijn eigen Verdi-trilogie bij Opera Vlaanderen.

Na een voorspelling valt Macbeth ten prooi aan een ongeziene eerzucht en machtshonger, die door zijn echtgenote worden aangevuurd en geregisseerd. Maar met de macht groeit ook de schuld en met het besef daarvan de waanzin. In de context van de 19de-eeuwse Italiaanse opera was Macbeth risky business. Niet alleen baseerde Verdi zich op een in Italië toen weinig bekend en wreedaardig theaterstuk; hij zag ook af van een obligate liefdesgeschiedenis. Vernieuwend was vooral de indringende focus op de zieke geesten van de beide protagonisten, waarbij drama en muziek op onlosmakelijke wijze met elkaar verbonden zijn.

Met de Italiaanse dirigent Paolo Carignani - vandaag zonder twijfel een van de meest vooraanstaande maestro’s in het Italiaanse operarepertoire - is de muzikale leiding van Macbeth in meer dan veilige handen.

Deze productie is in seizoen 2019-2020 opnieuw te bekijken in Gent. Hier vind je meer informatie en tickets.

Coproductie met Les Théâtres de la Ville de Luxembourg en Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf

3 uur, incl. één pauze

Gratis inleiding 45 min. voor aanvang van elke voorstelling.

Italiaans met Nederlandse boventiteling


De makers


Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons