Werther - online streaming

Werther - online streaming

opera

Werther - online streaming

Jules Massenet

a5c5p000000XhjIAAS-a0b0N00001O2jXPQAZ


Jules Massenets Werther blijft de meest geslaagde bewerking voor de operascène van Die Leiden des jungen Werthers van Johann Wolfgang von Goethe. Opera Ballet Vlaanderen brengt dit kroonjuweel uit de Franse opera in een concertante versie.

De legendarische briefroman van Goethe is hét iconische werk over een onvervulde, romantische liefde. Werther is een idealist en dromer die botst op de grenzen van een genoegzame, burgerlijke samenleving. In Charlotte vindt hij een zielsverwant en een vrouw met wie hij alles wil delen. ‘Mijn ziel heeft uw ziel herkend’, zo weet Werther zeker. Charlotte voelt ook liefde voor Werther maar ze heeft haar hand beloofd aan de zorgzame en pragmatische Albert. Plicht en fatsoen staan haar gevoelens in de weg. Tegen de achtergrond van een driehoeksrelatie ontspint zich een liefdestragedie waarin elke poging tot zelfverwezenlijking in de kiem wordt gesmoord en individueel geluk geofferd wordt aan een maatschappelijk status quo.


Goethes cultroman was geïnspireerd door een eigen ongelukkige jeugdliefde en door zijn tijdgenoot Karl Wilhelm Jerusalem, die ten onder ging aan de liefde voor een getrouwde vrouw. In zijn drame lyrique zet Massenet in op het intieme drama van Werther en Charlotte. Het divertissement en de decoratieve esthetiek van de vroegere Franse opera maken plaats voor een intens gevoelsverhaal met hartverscheurende momenten, zoals Charlottes aria Va! Laisse couler mes larmes. Massenets opera is net zo goed ‘het lijden van de jonge Charlotte’.

2 uur 45 min, incl. 1 pauze

De voorstelling op 7 mei is een live streaming. Ticketkopers ontvangen een half uur voor de voorstelling een mailtje met de link waar je de voorstelling kan bekijken. De voorstelling is via de link tot 2 weken na de première te bekijken.

Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling


De makers


Data en tickets

€ 10

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons