Rizoom!

Info en tickets

Rizoom!

Rizoom!

Jeugd - Iris Bouche / Kobe Proesmans

a5c5p000000XhtQAAS-a0b0N00001OuicfQAB


In de familievoorstelling Rizoom! probeert een gemeenschap van dansers en muzikanten verlies een plaats en vorm te geven. Hoe reageert de groep als iemand niet aan het collectieve ritueel mee- doet? Wat gebeurt er als je tradities in vraag stelt? Rizoom! slaat alvast een brug tussen Verdi en popmuziek, tussen opera en dans.

Kobe Proesmans en Aarich Jespers (bekend van Gabriel Rios en Zita Swoon) laten zich voor hun gloednieuwe compositie inspireren door de wondere wereld van opera. Ze brengen muzikanten van het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen en het pop- en kamerensemble The Colorist Orchestra samen. Choreograaf Iris Bouche, voormalig danser bij Rosas en Eastman, vertaalt dit alles met een diverse cast naar een kleurrijke dans.

Rizoom! gaat over omgaan met verlies: van je jeugd, je favoriete knuffel, je baan of een dierbare. Iedereen reageert anders op verlies, naargelang je persoonlijkheid of achtergrond. Zo zijn er veel rituelen en symbolen waarmee mensen verlies verwerken. De voorstelling leest als een rizoom: een mooi woord voor een wortelstok die telkens vertakt, andere richtingen uitgroeit of nieuwe verbindingen aangaat. Een rizoom heeft geen duidelijk begin- of eindpunt, geen hiërarchie. Rizoom! laat een gemeenschap zien waarin iedereen even belangrijk is.


Met dank aan de dansers van de! Kunsthumaniora Antwerpen.

circa 60 minuten

Schoolvoorstellingen op 3, 4, 5 en 6 mei


De makers
Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons