Faust

Info en tickets

Faust

Faust

Robert Schumann

a5c5p0000004RZ8AAM-a0b5p00001PWpw9AAD


In ruil voor zijn ziel sluit Faust een pact met de duivel. We willen allemaal meer en beter, maar botsen onvermijdelijk op grenzen. Faust, dat zijn wij allemaal.

Faust is een ontgoochelde geleerde, vruchteloos op zoek naar de diepste waarheid. In ruil voor zijn ziel belooft de duivel hem een leven vol genot, culminerend in één volmaakt gelukkig moment. Dit onwaarschijnlijke duo wordt gedreven door herkenbare verlangens met een duistere schaduw: van tragische liefde tot blinde vooruitgangsdrift. Finaal wacht de verlossing, maar de weg daarheen is een rollercoaster van streven, vallen en steeds weer overeind krabbelen. Faust, dat zijn wij. Componist Robert Schumann bladerde door Goethes meesterwerk en vatte de essentie in zeven iconische scènes, laverend tussen opera en oratorium. Volgens dirigent Philippe Herreweghe smeken deze Szenen aus Goethes Faust om een enscenering. Enter: filmregisseur Julian Rosefeldt en choreograaf Femke Gyselinck. Samen vatten zij de faustiaanse conditie in beeld en beweging. Onder een overweldigend videoscherm wordt het toneel bevolkt door een bijzondere gemeenschap van zangers: zowel solisten als Collegium Vocale Gent en het Koor en Kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen.

Coproductie met Opéra National de Montpellier. Deze productie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Belgische Tax Shelter.

ca. 2 uur zonder pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands) 1 uur voor aanvang van elke voorstelling.

Duits met Nederlandse en Engelse boventiteling


De makers
Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons