Choreolab

Info en tickets

Choreolab

Ballet performance

Choreolab

Dansers Opera Ballet Vlaanderen

a5cP60000000zl9IAA-a0b5p00001RJOv5AAH


Choreografen laten zich inspireren door hoogtepunten uit het klassieke repertoire. Met studenten van de Koninklijke Balletschool in het voorprogramma.

Choreolab, het platform voor aanstormend choreografisch talent, is terug van weggeweest. Zoals in vorige seizoenen worden de dansers van Opera Ballet Vlaanderen uitgenodigd om korte choreografieën te creëren en ons te verwennen met een wervelende veelheid aan ballet- en dansstijlen. Nieuw is de focus op een levendige dialoog tussen de dansers en musici van het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen. Voor deze editie maakte José Reyes, contrabassist in het orkest, inventieve arrangementen van heel diverse muziek, van barok tot uitbundige latinomuziek.

Zoë Ashe-Browne en Kirsten Wicklund presenteren nieuwe, eigentijdse choreografieën op instrumentaal werk van J.S. Bach. Claudio Cangialosi gaat aan de slag met het prachtige Adagio uit het Hoboconcerto van Alessandro Marcello, dat zijn bekendheid heeft te danken aan Bachs bewerking voor klavecimbel en Nicola Wills presenteert een nieuw duet op romantische harpmuziek van de Welshe componist John Thomas onder de titel Somniloquy. Op het programma staat ook een gastchoreografie en dansante instrumentale muziek van Maurice Ravel, Alberto Ginastera en Arturo Márquez.

ca. 2 uur en 15 minuten, inclusief pauze

Met steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid.


De makers
Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons