EXIT ABOVE - after the tempest

Info en tickets

EXIT ABOVE - after the tempest

EXIT ABOVE - after the tempest

Anne Teresa De Keersmaeker, Meskerem Mees, Jean-Marie Aerts, Carlos Garbin / Rosas

a5c5p000000LAcRAAW-a0b5p00001SlvSBAAZ


In EXIT ABOVE keert Anne Teresa De Keersmaeker op haar stappen terug: naar de wortels van dans, de wortels van de Westerse popmuziek.

Het vertrekpunt voor de voorstelling is het nummer ‘Walking Blues’ van de legendarische Amerikaanse bluesartiest Robert Johnson. Samen met Jean-Marie Aerts (T.C. Matic) en danser-gitarist Carlos Garbin, zal singer-songwriter Meskerem Mees een reeks ‘walking songs’ bewerken.

In EXIT ABOVE vinden het wandelen en de blues elkaar. Choreografisch vertrekt De Keersmaeker ook nu weer van het openplooien van eenvoudig bewegingsmateriaal naar ruimtelijke en fysieke complexiteit, volgens de lijnen van de geometrie. De voorstelling bespeelt het spanningsveld tussen samen stappen ('marching together') en eruit stappen (‘stepping out’); tussen het solitair-romantische ‘wandern’ en het politieke potentieel van een groep ongewapende mensen die samen stappen – het individuele en het collectieve; de lijn en de cirkel. Daarbij traceert De Keersmaeker de voetsporen van iconische wandelaars.Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons