Vriendenactiviteiten

Ontdek alle activiteiten op het programma voor de Vrienden van Opera Ballet Vlaanderen

Open repetities voorjaar 2024

Als Vriend heb je het voorrecht om onze voorstellingen als allereerste bij te wonen, bij de (voor)generale repetitie (de voorlaatste repetitie voor de première is dat). Een unieke belevenis.

voorgenerale Brodeck:

dinsdag 6 februari om 14:00u, Opera Antwerpen

voorgenerale Ombra:

woensdag 27 maart om 14:00u, Opera Antwerpen

generale Martens / De Keersmaeker / Brown

woensdag 22 mei om 19:00u in theater 't Eilandje

voorgenerale Jenufa:

zaterdag 1 juni om 14:00u, Opera Antwerpen

generale Puur:

donderdag 27 juni om 19:00u, Opera Antwerpen

Prijs: 10 euro / pp*
*als je al abonnee bent of kaartjes kocht voor minstens 3 voorstellingen

Klik hier om je in te schrijven

Jenufa externproductiebeeld 3

SEIZOEN 24/25 IN PREVIEW

Jan Raes en Jan Vandenhouwe nodigen de Vrienden uit voor de exclusieve presentatie in preview van seizoen 24/25. Ze lichten uitgebreid onze plannen toe voor een spannend nieuw seizoen en voorzien enkele muzikale verrassingen. Nadien heffen we uiteraard een glas op al dat moois.

ma 6 mei om 19:00u — Opera Gent
gratis, inschrijving verplicht

We organiseren een busje van Antwerpen Parking Pidpa naar Opera Gent en terug voor 25 euro/pp. Voor reservatie, graag een mailtje naar vrienden@operaballet.be.

Bevestig hier je aanwezigheid

2324 KAM3 Nieuwjaarsconcert productiebeeldc Tom Cornille OBV Nieuwjaarsconcert 4267

Dagtrip Parijs: La Vestale in Opéra Bastille met Michael Spyres

Waar Michael Spyres gaat, volgen de Vrienden. We bemachtigden veertig tickets voor de matineevoorstelling van het weinig bekende La Vestale van componist Gaspare Spontini in de Opéra Bastille. Michael Spyres zingt de rol van Licinius, een Romeinse officier die verwikkeld is in een tragisch liefdesverhaal met de priesteres Julia. Na de voorstelling heb je de optie aan te sluiten bij een diner, in aanwezigheid van enkele artiesten (o.v.).

zo 23 jun om 14:00u
cat. 1 — 175 euro
Diner na afloop in Brasserie Bofinger — 100 euro extra
(je voorziet eigen vervoer)

Ik ga mee naar La Vestale in Parijs

Michael spyres marcoborrelli scaled

Operareizen

BARCELONA (volzet)
Met de voorstellingen Fidelio (Beethoven), La Cenerentola (Rossini) en Tolomeo (Händel) en een privérecital met enkele van de solisten.

van maandag 27 mei tot vrijdag 31 mei 2024 (volzet)


PESARO (volzet)

Reis naar hét Rossini-mekka én de Culturele Hoofdstad van Italië in 2024, met maar liefst vijf opera’s en twee concerten op het programma, uiteraard allemaal van grootmeester Rossini.

van vrijdag 16 augustus tot zaterdag 24 augustus 2024

Barcelona

Dagtrip Brussel: Turandot in De Munt (volzet)

Tradities zijn er om in ere te houden. Ook dit jaar trekken we naar onze Brusselse collega’s van De Munt voor de laatste operaproductie van hun seizoen, waarvoor we tickets konden bemachtigen tegen een speciale Vriendenprijs. Met Turandot van Puccini staat een rasechte klassieker op het programma. Belgisch kunstenaar Christophe Coppens neemt de regie voor zijn rekening en wil het publiek ervan overtuigen dat het werk zoveel meer te bieden heeft dan alleen de iconische aria Nessun dorma.

vr 28 juni om 20:00

60 euro

Muntschouwburg in Brussel

Save the date: Tea Party 2024

Met het nieuwe seizoen in aantocht, volgt ook de Tea Party als vaste waarde. Een fijne manier om elkaar eens buiten de muren van onze operagebouwen te ontmoeten met een glaasje en een dessertenbuffet. En we zouden de Vrienden niet zijn zonder wat topartiesten te strikken. Markeer zondag 25 augustus alvast in je agenda want dan wacht jullie een muzikale namiddag in het zonovergoten Schoten op het domein van mecenassen Jan en Nadien De Backer.

Tea Party
zondag 25 augustus om 15:00u
Elshoutbaan 250, 2900 Schoten

Ik kom naar de Tea Party

IMG 8940

Presentatie verbouwing Opera Gent

De plannen voor de verbouwing van het operagebouw in Gent vallen stilaan in hun definitieve plooi. Hoog tijd om ze aan onze Vrienden toe te lichten. Dossierbeheerder Jan Kuppens is onze gids en laat ons alvast virtueel rondlopen in de nieuwe Gentse Opera.

wo 13 maart om 18:30u | Opera Gent

gratis

Verbouwing Gent

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons