Vriendenactiviteiten

Ontdek alle activiteiten op het programma voor de Vrienden van Opera Ballet Vlaanderen

Open repetities 2023

Als Vriend heb je het voorrecht om onze voorstellingen als allereerste bij te wonen, bij de (voor)generale repetitie (de voorlaatste repetitie voor de première is dat). Zo kan je dit najaar naar de repetities van La clemenza di Tito, New ballet mécanique / Half Life, Schemer, Les Pêcheurs de Perles en Die sieben Todsünden & Petroesjka. Een unieke belevenis.

voorgenerale La clemenza di Tito:

donderdag 7 sept om 14:00u, Opera Antwerpen

generale New ballet mécanique / Half Life:

maandag 2 oktober om 19:00u, Opera Antwerpen

generale Schemer:

woensdag 8 november om 20:00u, Opera Gent

voorgenerale Les Pêcheurs de Perles:

zaterdag 9 december om 14:00u, Opera Antwerpen

generale Die sieben Todsünden & Petroeskja:

donderdag 14 december om 19:00u, Opera Gent

Prijs: 10 euro / pp*
*als je al abonnee bent of kaartjes kocht voor minstens 3 voorstellingen

Klik hier om je in te schrijven

La Clemenza Di Tito2324 5 lq

Orkestrepetitie Petroesjka met Alejo Pérez (afgelopen)

De repetities voor Petroesjka en Die Sieben Todsünden zijn al in volle voorbereiding. Maar ook Alejo Pérez stoomt ons orkest klaar voor de muzikale begeleiding van deze twee stukken. De vrienden worden uitgenodigd op een orkestrepetitie voor Petroesjka op vrijdag 1 december in Opera Gent om 10:00u. Aansluitend kunnen we samen een hapje eten in de personeelskantine.

| inschrijvingen afgesloten |

TIP! Meer weten over de makers? Op 10 december is er een OBV Brunch rond de productie

Groepsbeeld orkest 2324

Boekenclub: Het verslag van Brodeck met dramaturg Maarten Boussery

Op 9 februari gaat Brodeck in wereldpremière, een nieuwe opera van Daan Janssens naar Philippe Claudels succesroman Het verslag van Brodeck uit 2007. Een prima gelegenheid om het boek te (her)lezen en er met elkaar in gesprek over te gaan tijdens deze boekenclub onder Vrienden.

Wanneer?

ma 22 januari om 18:30u | Opera Gent

di 30 januari om 18:30u | Opera Antwerpen

20 euro (inclusief broodjes)

Klik hier om je in te schrijven

Ontdek ook de operabrunch over Brodeck op zo 4 februari om 11u in Opera Antwerpen

Philippe Claudel

Dag/weekend naar Parijs

We trekken naar Parijs voor een combinatie van ballet en opera. Je gaat op eigen kracht naar Parijs en boekt, indien gewenst, ook zelf je hotel. Je kan ook kiezen bij welke onderdelen van het programma je al dan niet wil aansluiten.


za 24 februari

15:00u / Expo Mark Rothko in Fondation Louis Vuitton
17:30u / optioneel diner
20:00u / Sadeh 21, ballet van choreograaf Ohad Naharin in de prachtige Opéra Garnier. Naharins voorstelling Secus was een aantal jaar geleden in Antwerpen en Gent te zien.

zo 25 februari

14:30 / Verdi's La traviata in de bejubelde regie van Simon Stone en onder muzikale leiding van Giacomo Sagripanti in Opéra Bastille

Als je je voor het hele weekend inschrijft, betaal je 320 euro (zonder vervoer, logies of maaltijden).

Inschrijven kan tot en met 14 december

Klik hier om je in te schrijven

BATHSHEVA super Jumbo v4

Presentatie verbouwing Opera Gent

De plannen voor de verbouwing van het operagebouw in Gent vallen stilaan in hun definitieve plooi. Hoog tijd om ze aan onze Vrienden toe te lichten. Dossierbeheerder Jan Kuppens is onze gids en laat ons alvast virtueel rondlopen in de nieuwe Gentse Opera.

wo 13 maart om 18:30u | Opera Gent

gratis

Reserveer hier je gratis ticket

Verbouwing Gent

Vriendengala Die Fledermaus (afgelopen)

Zoals je misschien al kon lezen in de blinkende seizoensbrochure, staat er ook dit seizoen een heus vriendengala op de kalender. Op zondag 19 november kan je niet alleen genieten van Die Fledermaus in een semi-scenische versie van Tom Goossens, die op dit moment al hoge ogen gooit met zijn versie van Le nozze di Figaro. Na de voorstelling schuiven dirigent en zangers aan voor een feestelijk diner in de salons samen met de vrienden.

Fledermaus

Vriendenreis Berlijn (volzet)

Een nieuw seizoen, betekent ook een nieuwe Vriendenreis in het vooruitzicht. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 november trekken we naar misschien wel dé operahoofdstad van Europa: het altijd boeiende Berlijn.

Op het programma staan de drie operahuizen van de iconische stad: de Komische Oper Berlin (die op dit moment op verplaatsing spelen omwille van een renovatie), de Deutsche Oper Berlin (binnenkort de nieuwe thuishaven van onze voormalige artistiek directeur Aviel Cahn) en tot slot de Staatsoper Unter den Linden. Met Mozarts Die Zauberflöte, Wagners Der fliegende Holländer en de ontdekking Médée van Charpentier, zien we bovendien ook drie héél uiteenlopende opera's uit verschillende stijlperiodes. En uiteraard vullen we onze operabezoeken aan met interessante geleide wandelingen en bezoeken, gezellige maaltijden én als kers op de taart een privé-recital met twee van onze eigen zangers om u tegen te zeggen: Tijl Faveyts en Reinoud Van Mechelen.

Voor meer info, mail naar vrienden@operaballet.be (deadline 27 september)

Berlijn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons