a5c5p000000XhQbAAK-0030N00003Csp6tQAB

Kartal Karagedik

Kartal Karagedik werd geboren in Turkije en werkte zijn vocale studies af in zijn woonstad Izmir. Ondanks zijn jonge leeftijd, interpreteerde Kartal een heel omvang van repertoire zoals Eugen Onegin, Don Giovanni, Guglielmo, Enrico, Riccardo, Valentin, Albert, Escamillo, Carlo Gérard, Sharpless, Besenbinder, Michonnet, Simon Boccanegra, Rodrigo in Don Carlo en vele anderen. Gastengagementen brachten hem naar podia van Teatro Communale di Bologna, Puccini Festival Torre del Lago, Oper Leipzig en Staatstheater Braunschweig. Vanaf 2009 was hij een lid van het Theater Magdeburg ensemble en vanaf 2013 van het Theater Erfurt.
Sinds het seizoen 2015/16 is Karagedik lid van het ensemble van Staatsoper Hamburg, waar hij debuteerde in nieuwe producties van Les Troyens (Chorébe) onder leiding van Kent Nagano en als Il Conte Almaviva in Stefan Herheims productie van Le nozze di Figaro met Ottavia Dantone, ook speelde hij Lescaut in Puccini’s Manon Lescaut en Guglielmo in Così Fan Tutte. Kartals hoogtepunten van 2016/17 omvatten de titelrol van Don Giovanni op het Savonlinna Opera Festival, Dandini, Marcello, Belcore bij Staatsoper Hamburg, Escamillo bij de Komische Oper Berlin en Mahlers 8ste Symfonie onder Eliahu Inbal bij de Elbphilharmonie Hamburg. In 2017/18 in Hamburg zal hij de titelrol van Eugen Onegin en Donner in Das Rheingold vertolken, naast rollen als Marcello, Conte en Ottokar.
Naast zijn artistieke carrière als zanger is hij ook een prijswinnende fotograaf; sinds 2014 heeft zijn fotografie exhibitie “Emotions IN motion” een wijd publiek bereikt.


Sign up for our newsletter

Follow us