Now Playing

Bij deze voorstellingen voorzien we extra omkadering op maat van je klas: een online educatief platform waarmee je met je klas aan de slag kan gaan en een inleiding afgestemd op de leeftijd en leefwereld van de leerlingen. Op deze manier wordt er op bepaalde thema’s ingezoomd en wordt het mogelijk om na- of voor de voorstelling met de leerlingen aan inhoudelijke verdieping te doen. Een aantal voorstellingen zijn te bekijken aan een gunstiger tarief. Alles voor een memorabele avond met je klas.

Now playing: Mahagonny

Drie voortvluchtige criminelen stichten out of the blue de nieuwe stad Mahagonny, een ‘valstrikstad’ die de menselijke ondeugden en zucht naar genot ten volle exploiteert en er haar fortuin op bouwt. Kurt Weill en Bertolt Brecht leverden eind jaren 1920 een urgente en jazzy opera af over een diepe maatschappelijke crisis, die in de nieuwe productie van Ivo van Hove opnieuw brandend actueel is.

Opera Antwerpen
dinsdag 20 september 2022 om 20u00

Opera Gent
donderdag 6 oktober 2022 om 20u00

Ontdek Mahagonny

Bestel Now Playing voor Mahagonny

Now playing: FUTUR PROCHE

In FUTUR PROCHE schetst Jan Martens alternatieven voor de nakende toekomst, samen met vijftien van onze dansers, twee kinderen en klaveciniste Goska Isphording. De kracht om zichzelf te heruitvinden putten zij uit verrassende, hedendaagse muziek voor het eeuwenoude klavecimbel. Omgekeerd zoekt Johan Inger in Tempus Fugit met Johann Sebastian Bach op een moderne piano naar hoop en troost in tijden van rouw.

Opera Gent
donderdag 24 november 2022 om 20u00

Ontdek FUTUR PROCHE

Bestel Now Playing voor FUTUR PROCHE

Now playing: Vake Poes

In Vake Poes; of hoe God verdween laat theatermaker Lisaboa Houbrechts een familiegeschiedenis van drie generaties beleven door kinderogen. De twaalfjarige Kleindochter Aller Kleindochters leidt ons terug naar traumatische ervaringen uit de kindertijd van haar grootvader. Het eerste luik van een veelkleurig epos met spelers, zangers en musici van alle leeftijden en met Bachs Johannespassie als muziekdramatische leidraad.

Opera Gent
woensdag 1 februari 2023 om 20u00

Ontdek Vake Poes

Bestel Now Playing voor Vake Poes

Now playing: Satyagraha

De Amerikaanse componist Philip Glass creëerde met Satyagraha een portretopera over Mahatma Gandhi waarin zijn leer over geweldloos protest centraal staat. De bezwerende minimal music wordt door Sidi Larbi Cherkaoui op de scène gebracht door zangers die de historische personages verbeelden en dansers die met een uiterst vloeiende bewegingstaal de eeuwige strijd tegen onrecht belichamen.

Opera Gent
donderdag 2 maart 2023 om 19u30

Ontdek Satyagraha

Bestel Now Playing voor Satyagraha

Now playing: Tristan und Isolde

In Tristan und Isolde verklankte Wagner het tragische verlangen tussen de twee protagonisten. Hunkerende melodieën, eindeloze dissonanten op de grens van de verlossing: tegen deze muziek is zelfs de koelbloedigste luisteraar weerloos. Cineast Philippe Grandrieux plaatst Isolde in het brandpunt van de opera. Zijn regie kondigt zich aan als een zinnelijke koortsdroom waarin muziek, video en dans versmelten.

Opera Antwerpen
woensdag 19 april 2023 om 18u00

Ontdek Tristan und Isolde

Bestel Now Playing voor Tristan und Isolde

Now playing: Kruistocht.

Kruistocht. is een familie-opera van Johan De Smet en Frederik Neyrinck over kinderslavernij en migratie door kinderen. Met Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman als leidraad gaan we op zoek naar de rechten van het kind doorheen de tijd. Op de scène vinden we een diverse cast van alle leeftijden, het Kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en publiekslievelingen als Marjan De Schutter en Jaouad Alloul.

Opera Gent
vrijdag 28 april 2023 om 20u00

Ontdek Kruistocht.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons