Rondleidingen

Achter de producties die op onze podia te bezichtigen zijn, schuilt een heel raderwerk: onze artiesten repeteren hard en ondertussen wordt er in de ateliers aan decor, rekwisieten en kostuums gewerkt. Tijdens een rondleiding vertellen we hoe dat allemaal in zijn werk gaat: opera en ballet maken. Daarnaast kan je een blik werpen op de indrukwekkende zalen en kom je meer te weten over de geschiedenis. Vanaf dit seizoen kan je ook een rondleiding reserveren die focust op de technische aspecten van opera en ballet presenteren.

Preview 20210627 HR BOY Opera Ballet Vlaanderen Leontien Allemeersch 3

Via een interactieve rondleiding ontsluieren we het mysterie van de drukke bijenkorf die Opera Ballet Vlaanderen is. Tijdens het parcours, zowel voor als achter de schermen, komen verhalen van hier en nu aan bod. Samen onderzoeken we de creatieve processen die van Opera Ballet Vlaanderen een inspirerend huis maakt dat bewoond wordt door bevlogen medewerkers.

In beide operahuizen (Antwerpen en Gent) geven we rondleidingen op maandagen om 09:30u of 13:30u - max 2 gidsen aan (€80/gids). Op 't Eilandje op donderdagen om 10u- max 1 gids (€80). Deze rondleidingen zijn op afspraak en worden op voorhand vastgelegd in de planning. Elke gids neemt maximum 25 leerlingen mee op sleeptouw.

Voor basis-, secundair en hoger onderwijs

In de operahuizen Gent en Antwerpen: elke maandag om 09:30u en 13:30u
In theater ‘t Eilandje: elke donderdag om 10:00u

Duurtijd: 70 minuten
€80 per gids (max. 25 deelnemers)

BOEK JE RONDLEIDING HIER

Technische rondleidingen

Wat voor de toeschouwer niet altijd zichtbaar is, leggen wij met deze rondleiding bloot. Samen met de collega's van techniek ontrafelen we een lopende productie. Van welk ontwerp zijn ze vertrokken, wie is er betrokken bij de aanmaak van decor, rekwisieten, kostuums, pruiken, …? Maak kennis met de gespecialiseerde technieken en locaties die zich in onze coulissen situeren: de de trekken, de lichttorens, de dessous,...

ANTWERPEN
23 nov om 9:30u
24 nov om 10:00u

GENT
30 nov om 10:00u
12 dec om 10:00u

Meer info en reserveren

Contacteer Josephine Schreibers
jschreibers@operaballet.be

Rondleidingen voor groepen (bedrijven etc.)

Verken de opera van Gent, Antwerpen of het ballet op 't Eilandje in Antwerpen tijdens een interactieve rondleiding waarbij het mysterie van OBV onthuld wordt en de creatieve processen die het tot een inspirerend huis maken, samen met verhalen van hier en nu, worden onderzocht.

De rondleidingen zijn beschikbaar voor groepen van maximaal 25 personen per gids en vinden plaats in Opera Antwerpen, Opera Gent of Theater 't Eilandje. Ze duren ongeveer 75 minuten.

€200 per gids (max. 25 personen) / duur rondleiding: ca. 75 min / taal: Nederlands.

BOEK JE RONDLEIDING HIER

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons