Schoolvoorstellingen en meer

Deze voorstellingen zijn geprogrammeerd tijdens schooltijd. Om de leerlingen bij de voorstelling te betrekken en goed voorbereid naar de voorstelling te laten komen, kan je gebruik maken van onze digitale platforms en we geven je leerlingen of studenten ook een inleiding op maat.

Van het derde tot en met zesde leerjaar

In de kleurrijke familievoorstelling Rizoom! probeert een gemeenschap van dansers en muzikanten verlies een plaats te geven. Maar hoe reageert de groep als iemand niet aan het collectieve ritueel meedoet? Choreograaf Iris Bouche bouwt voort op aloude ceremonies en patronen uit volksdansen. Kobe Proesmans en Aarich Jespers vervlechten in hun gloednieuwe composities de werelden van opera en popmuziek.

Opera Antwerpen

dinsdag 8 november 2022 om 14u00
donderdag 10 november 2022 om 14u00
duurtijd 60 min
tickets: 10 euro
reservatie: 070 220202

Nood aan inspiratie voor een educatief traject rond deze voorstelling?

Bekijk de vijf insteken van onze educatieve dienst

Rizoom! Foto Joost Joossen

Voor het vijfde leerjaar tot tweede jaar secundair

Kruistocht is een familie-opera van Johan De Smet en Frederik Neyrinck over kinderslavernij en migratie door kinderen. Met Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman als leidraad gaan we op zoek naar de rechten van het kind doorheen de tijd. Op de scène vinden we een diverse cast van alle leeftijden, het Kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en publiekslievelingen zoals Marjan De Schutter en Jaouad Alloul.

Opera Gent

dinsdag 2 mei 2023 om 10u30
donderdag 4 mei 2023 om 14u

Praktisch

Duurtijd: 90 min
Tickets: 10 euro
Reservatie: 070 220202

OBV-Atelier

Mijn hoofd knettert oorverdovend….lalala // dingdong (van derde leerjaar tot zesde middelbaar)

Met een fijnmazige zeef gingen we door vele de teksten van het komende seizoen. Avondrood, tintelen, adieu zijn maar enkele van de vele woorden die we uitkozen. Kies blind een paar woorden en start je puzzeltocht. Een krachtige oneliner, een beeldende titel, fragiele poëzie, een komisch libretto het kan allemaal.
En wat als we jouw tekst nu eens zingen? Of omzetten in beweging? Misschien krijgen we wel een mini-operavol drama en emotie. Laat het kraken, bibberen, jammeren, branden in stilte, in zwart en bloedrood.

Opera Antwerpen / Foyer

24 oktober 2022 t.e.m. 28 oktober 2022
13 maart 2023 t.e.m. 17 maart 2023

Opera Gent / Lully

17 oktober 2022 t.e.m. 21 oktober 2022
6 maart 2023 t.e.m. 10 maart 2023

Praktisch
Start workshop om 9u30 of 13u30
Duurtijd: 120 min
Prijs: 125 euro (max. 24 deelnemers)
Reservatie : jschreibers@operaballet.be / 09 268 10 67

Now Playing

Now Playing is een nieuw online educatief platform waarmee je voor of na een voorstelling aan de slag kan. Zo dompel je jouw leerlingen op een aantrekkelijke manier helemaal onder in de productie van jullie keuze en wordt het nog zoveel meer dan kijken en luisteren alleen.

Een aantal voorstellingen zijn trouwens te bekijken aan een gunstiger tarief. Now Playing is het totaalpakket voor een memorabele avond met je klas én een leuke voor-of nabeschouwing op school.

Meer over Now Playing

Een traject op school

Een schoolproject geeft de leerlingen de kans om hun (ongekende) talenten te ontplooien en hun identiteit te ontdekken. In seizoen 2021-2022 hebben we samengewerkt met Kunst in de Klas vzw. Gedurende drie weken zijn we neergestreken in basisschool de Muze te Gent. Daar hebben de leerlingen kunnen proeven van drama, dans, muziek en beeld. Op het einde van het project werd de turnzaal tot een heus theater omgebouwd door de techniekers van Opera Ballet Vlaanderen. Daarna konden de kinderen hun voorstelling spelen samen met enkele muzikanten van het orkest. Dit eindmoment is een feest voor kinderen, leerkrachten, ouders en iedereen die heeft meegewerkt aan zo’n project.

Bekijk hier de video van het schoolproject Kunst in de Klas met basisschool de Muze

Contact en meer info

jschreibers@operaballet.be
070 22 02 02.
Reserveren kan je door op de tickets te kopen op de pagina van de voorstelling zelf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons