Schoolvoorstellingen

Wil je onze artiesten live aan het werk zien en de magie van de theaterzaal aan den lijve ondervinden, kom dan naar een van onze voorstellingen tijdens de schooluren. Wij helpen jou en je leerlingen om goed voorbereid in het rode pluche plaats te nemen, met prikkelend lesmateriaal en een ervaren begeleiding.

L’ENFANT ET LES SORTILÈGES

(vanaf 2e graad secundair)

De Franse schrijfster Colette laat L’Enfant et les Sortilèges beginnen met een fantastische driftbui. Het hoofdpersonage l’Enfant rebelleert en alles om hem heen moet eraan geloven: meubelstukken, wiskundeboeken en zelfs huisdieren ontsnappen niet aan zijn furie. Zijn opstandigheid slaat om in verbazing en berouw wanneer al zijn slachtoffers –de klok, de theepot, de eekhoorn...– één voor één verhaal komen halen. Regisseur Maëlle Dequiedt en haar team plaatsen het werk in een ruimer programma, duiken onder het oppervlak en brengen zo duistere en bevreemdende dimensies aan het licht.

OPERA ANTWERPEN
Donderdag 20 februari 2025 om 14:00u
Duur: 90 minuten
Tickets: 10 euro/leerling
Reservatie: 03 202 10 20 of info@operaballet.be

ONTDEK L’ENFANT ET LES SORTILÈGES

2425 ENF Portrait in Yellow Red and Bluec Daniel Gordon OBV

WINTERREISE

(vanaf 3e graad secundair)

Vijf moderne troubadours duiken in de klassieke liedcyclus van Franz Schubert. In een betoverende muzikale flow neemt het publiek deel aan een theatraal concert waarin het originele werk wordt ontleed en teruggebracht tot zijn kern: de diepgaande zoektocht van de mens naar zijn bestaan. Het podium transformeert tot een nachtelijk droomlandschap, een grensgebied tussen verbeelding en realiteit, waar vijf muzikanten zich laten meevoeren door Schuberts composities en hun eigen diepste verlangens en reflecties.

OPERA GENT
Donderdag 28 november 2024 om 14:00u
Duur: 90 minuten
Tickets: 10 euro/leerling
Reservatie: 09 268 10 57 of info@operaballet.be

ONTDEK WINTERREISE

2425 WIN Green Apples and Bootsc Daniel Gordon OBV

NOW PLAYING

Now Playing is een nieuw online educatief platform waarmee je voor of na een voorstelling aan de slag kan. Zo dompel je jouw leerlingen op een aantrekkelijke manier helemaal onder in de productie van jullie keuze en wordt het nog zoveel meer dan kijken en luisteren alleen.

Een aantal voorstellingen zijn trouwens te bekijken aan een gunstiger tarief. Now Playing is het totaalpakket voor een memorabele avond met je klas én een leuke voor-of nabeschouwing op school.

MEER OVER NOW PLAYING

Preview 20210627 HR BOY Opera Ballet Vlaanderen Leontien Allemeersch 3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons