Bereikbaarheid - Opera Antwerpen

Het operagebouw is toegankelijk via het Operaplein.
Rolstoelgebruikers kunnen het operagebouw betreden via het bespreekbureau. Lees hier meer over toegankelijkheid.

Frankrijklei 3
2000 Antwerpen
Contact opnemen? Kijk hier.

MET DE FIETS

Kom je met de fiets? Laat je fiets achter aan de fietsenstalling op de Keyserlei of in de ondergrondse fietsenparking (ingang Teniersplaats). De dichtstbijzijnde Velo-stations bevinden zich aan het begin van de Meir, Franklin Rooseveltplaats en in de Anneessenstraat (zijstraat van de Keyserlei).

MET OPENBAAR VERVOER

TREIN

Het dichtstbijzijnde treinstation is Antwerpen-Centraal. Voor de gedetailleerde dienstregeling, raadpleeg de website van de NMBS.

TRAM

Je vindt volgende tramlijnen in onze buurt:

  • Tram line 1, Opera station.
  • Tram line 2/6, Diamant station.
  • Metro line 8, Astrid station.
  • Metro line 3/5/9/10/15, Opera station.

Voor een gemakkelijke routeplanner kan je terecht op de website van De Lijn.

BUS

Op de Rooseveltplaats, achter het operagebouw, stoppen nog steeds talloze stads- en regiobussen. Voor detailinfo kan je ook terecht op de website van De Lijn.

MET DE AUTO

P+R (AUTO TOT STADSRAND + TRAM NAAR CENTRUM)

De ideale combinatie om verkeersproblemen in de stad te vermijden: gebruik één van de talloze park & ride-parkings aan de rand van de stad en neem van daaruit de tram tot aan het Antwerpse operagebouw.

MET DE AUTO TOT AAN DE OPERA

Wil je toch met de auto het Antwerpse stadscentrum inrijden, vind je de laatste info over bereikbaarheid en wegenwerken op slimnaarantwerpen.be. Parkeren kan onder het Operaplein op Parking Opera Antwerpen of op parking De Keyser in de Van Ertbornstraat.

Opgelet! De toegangsweg via de Quellinstraat is onderbroken. Indien je met de wagen komt, raden we aan de Leien te volgen en parking Opera te gebruiken in de tunnel. Van Ertbornstraat is enkel bereikbaar indien je van Antwerpen Noord komt. Ontdek meer op slimnaarantwerpen.be.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons