Toegankelijkheid

Onze historische operahuizen zijn qua kader en luister een meerwaarde. Maar oude monumenten hebben ook een keerzijde. Eeuwen geleden dacht men helaas niet echt aan de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. De architecten lieten dan ook weinig ruimte voor aanpassing. Maar we doen het mogelijke om ook rolstoelgebruikers optimaal van onze voorstellingen te laten genieten.

Preview Opera Antwerpengebouw Opera Ballet Vlaanderen c LUCID 04 opera 022

Toegankelijkheid van de zalen

In Gent gaat er een lift tot op de eerste verdieping, in Antwerpen tot helemaal bovenaan, op de 5de verdieping. De rolstoelplaatsen situeren zich op de parterre, zowel in Antwerpen als in Gent. Op hogere balkons kunnen om veiligheidsredenen geen rolstoelgebruikers worden toegelaten.

In Antwerpen kunnen rolstoelgebruikers het gebouw betreden via het bespreekbureau.

Reductietarief

Onze rolstoelplaatsen zijn beschikbaar met een korting van 50% op de standaardprijs. De speciale rolstoelplaatsen zijn voorzien op de parterre voor opera- en balletvoorstellingen. Indien een begeleider nodig is, is dezelfde korting van toepassing. Kaarten tegen dit tarief kunnen enkel telefonisch of ter plaatse worden besteld via het bespreekbureau en mits voorlegging van een officieel attest. We vragen ook om bij de reservering te vermelden of we bijzondere assistentie moeten voorzien. Het tarief is nooit met terugwerkende kracht te verkrijgen (we vragen je de korting te vermelden bij bestelling).

Blindegeleidehonden zijn welkom, maar we vragen mensen met een blindegeleidehond om kaarten via het bespreekbureau te bestellen en onze medewerkers op de hoogte te stellen.

Audiodescriptie

Voor blinden en slechtzienden voorzien wij bepaalde voorstellingen van audiodescriptie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons