Toegankelijkheid

Onze historische operahuizen zijn qua kader en luister een meerwaarde. Maar oude monumenten hebben ook een keerzijde. Eeuwen geleden dacht men helaas niet echt aan de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. De architecten lieten dan ook weinig ruimte voor aanpassing. Maar we doen het mogelijke om ook rolstoelgebruikers optimaal van onze voorstellingen te laten genieten.

Preview Opera Antwerpengebouw Opera Ballet Vlaanderen c LUCID 04 opera 022

Toegankelijkheid van de zalen - beperkte mobiliteit

OPERA ANTWERPEN

In Opera Antwerpen kan je met de lift tot aan het 2e Amfitheater. De makkelijkste weg naar de lift is via het Bespreekbureau.

Wil je trappen helemaal vermijden, dat kan. Op deze rijen kan je plaatsnemen in de zaal zonder trappen te moeten doen:

  • 1e middenbalkon rij 3
  • 1e zijbalkon rij 3
  • 2e balkon rij 2
  • 3e balkon rij 2
  • 1e Amfitheater rij 1
  • 2e Amfitheater rij 2

OPERA GENT

In Opera Gent gaat de lift maar tot op het niveau van het eerste balkon, waar de foyer en salons zich bevinden. Als je slecht ter been bent, zijn plaatsen op de parterre of het eerste balkon altijd de beste optie.

Reductietarief

Onze rolstoelplaatsen zijn beschikbaar met een korting van 50% op de standaardprijs. De speciale rolstoelplaatsen zijn voorzien op de parterre voor opera- en balletvoorstellingen. Indien een begeleider nodig is, is dezelfde korting van toepassing. Kaarten tegen dit tarief kunnen enkel telefonisch of ter plaatse worden besteld via het bespreekbureau en mits voorlegging van een officieel attest. We vragen ook om bij de reservering te vermelden of we bijzondere assistentie moeten voorzien. Het tarief is nooit met terugwerkende kracht te verkrijgen (we vragen je de korting te vermelden bij bestelling).

Blindegeleidehonden zijn welkom, maar we vragen mensen met een blindegeleidehond om kaarten via het bespreekbureau te bestellen en onze medewerkers op de hoogte te stellen.

Audiodescriptie

Voor blinden en slechtzienden voorzien wij bepaalde voorstellingen van audiodescriptie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons