Toegankelijkheid

Onze historische operahuizen zijn qua kader en luister een meerwaarde. Maar oude monumenten hebben ook een keerzijde. Eeuwen geleden dacht men helaas niet echt aan de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. De architecten lieten dan ook weinig ruimte voor aanpassing. Maar we doen het mogelijke om ook rolstoelgebruikers optimaal van onze voorstellingen te laten genieten.

Preview Opera Antwerpengebouw Opera Ballet Vlaanderen c LUCID 04 opera 022

Toegankelijkheid van de zalen

In Gent gaat er een lift tot op de eerste verdieping, in Antwerpen tot helemaal bovenaan, op de 5de verdieping. De rolstoelplaatsen situeren zich op de parterre, zowel in Antwerpen als in Gent. Op hogere balkons kunnen om veiligheidsredenen geen rolstoelgebruikers worden toegelaten.

In Antwerpen kunnen rolstoelgebruikers het gebouw betreden via het bespreekbureau.

Reductietarief

Rolstoelpatiënten genieten onder strikte voorwaarden van een korting van 50% op de speciale rolstoelplaatsen die voorzien zijn op de parterre voor opera- en balletvoorstellingen. De korting geldt alleen bij voorlegging van een attest van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid voor mensen met een vermindering van het verdienvermogen tot één derde (-65 jaar) of met een vermindering van de zelfredzaamheid met 7 punten (+65 jaar). De korting geldt niet voor de begeleiders en ook nooit met terugwerkende kracht (u moet de korting dus vermelden bij bestelling).

Kaarten tegen dit speciale tarief gelden niet voor begeleiders en kunnen enkel telefonisch (of ter plaatse) worden besteld via het bespreekbureau, niet online. We vragen ook om bij de reservering te vermelden of we bijzondere assistentie moeten voorzien.

Blindegeleidehonden zijn welkom, maar we vragen mensen met een blindegeleidehond om kaarten via het bespreekbureau te bestellen en onze medewerkers op de hoogte te stellen.

Audiodescriptie

Voor blinden en slechtzienden voorzien wij bepaalde voorstellingen van audiodescriptie. Dit seizoen zal er audiodescriptie zijn bij de voorstellingen Satyagraha op donderdag 2 maart om 19:30u in Antwerpen en bij Kruistocht. op vrijdag 28 april om 20:00u in Gent.

Lees meer hierover

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons