Fin de partie

Info en tickets

Fin de partie

Fin de partie

György Kurtág

a5c5p000000XhzgAAC-a0b5p00001QZU5zAAH


De Hongaarse componist György Kurtág steekt het absurdistische meesterwerk Fin de partie van Samuel Beckett in een operajasje.

In 1957 woonde de Hongaarse componist György Kurtág de Parijse creatie bij van Fin de partie, het absurdistische theaterwerk van de Ierse auteur Samuel Beckett. ‘Een van de meest indringende ervaringen uit mijn leven’, zo blikte hij daarop later terug. Ook al vond Kurtág in Beckett de perfecte match voor muziektheater, het duurde tot 2010 voor de intussen hoogbejaarde componist zich aan een opera naar Fin de partie waagde. Na zeven jaar intense arbeid ging Kurtágs opera in 2018 in première in de Milanese Scala. Fin de partie of Eindspel dekt als titel perfect de lading van de opera en het stuk: Becketts vier personages weten dat het einde van de wereld spoedig komt en voeren in afwachting een spel op waarin ze om beurten hun rol opeisen als ijdele acteurs in het zinloze script van het leven. Met zijn uiterste concentratie op het woord en zijn hoogst intrigerend en geraffineerd klankpalet wordt Kurtágs opera nu al beschouwd als een van de absolute meesterwerken van het operarepertoire.

Een coproductie van Opera Ballet Vlaanderen en DE SINGEL. Deze productie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Belgische Tax Shelter.

2 uur zonder pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 45 min. voor aanvang van elke voorstelling.


De makersData

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons